Около 60 кюстендилци излязоха на протест след жестокото убийство (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Около 60 човека излязоха на протест в района на градския плаж днес. Причина за недоволството стана масовия бой между българи и роми, при който 35-годишен мъж беше намушкан смъртоносно с нож в центъра на града.

Всички единодушно настояваха извършителя на тежкото убийство в Кюстендил да бъде установен и осъден.

„Трябва да се намеси държавата. Не ви ли се струва, че тези сбивания станаха доста често и винаги причината са ромите. Трябва ли Кюстендил да стане второ Войводиново. Какво е това обяснение, че причината за скандала е алкохол. Факт е, че ромите си превишиха правата и този път. Посягат на невинни хора и ги убиват. До кога така“, питаше млад мъж от разгневената тълпа.

Масово кюстендилци коментираха, че сбиването в центъра на града е отново на етническа основа.

„Естествено, че проблемът е етнически и напрежението ще продължи да ескалира, защото единият етнос живее като нормален европейски народ, а другият живее като скотопободни. Това може да се разреши с целенасочена държавна политика. Как може половината от участниците в инцидента да са криминално проявени, с по 2-3 регистрации. Факт е, че законите не се спазват. Затова трябва час по-скоро концепцията на Красимир Каракачанов да влезе за обсъждане в Министерски съвет, да бъде приета и да започне да действа. Това са стотици хора в цяла България, които не живеят като български граждани, за тях не важат закони и отказват да ги спазват“, обяви кюстендилецът Николай Колев.

Протестът на кюстендилци продължи с шествие към центъра на града.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, днес малко след 7 часа сутринта възникна масов бой между българи и роми в центъра на града. Вследствие на инцидента е убит 35-годишен кюстендилец. 8 лица са задържани по случая, издирва се извършителят на тежкото криминално престъпление.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK