С празничен концерт в Сапарева баня отбелязаха 140-годишнина от Освобождението на България

Снимки: Община Сапарева баня

 С редица празнични мероприятия община Сапарева баня отбеляза 140-ата годишнина от Освобождението на България от турско робство. Като част от програмата бе традиционният концерт, организиран в навечерието на Трети март от НЧ "От извора - 2013" и Община Сапарева баня. Участие в него взеха от дупнишкия мъжки хор "Св. Иван Рилски", фолклорно трио "Авлига", детски фолклорен състав "103-градусов хоровод", ученици от СУ "Христо Ботев" и малчугани от ДГ "Св. Анна".

Малки и големи таланти се изявиха на сцената в Сапарева баня и докоснаха сърцата на публиката със своите патриотични изпълнения. Освен песни, участниците бяха подготвили емоционални рецитали и красиви танцови възстановки.

По повод кръглата годишнина от тази най-светла в историята ни дата, в Сапарева баня се проведе и ученически конкурс за рисунка, организиран от НЧ "Просветен лъч - 1905". Големият брой участвали творби ще останат като постоянна изложба във фоайето на читалището. С откриването на изложбата бяха наградени и победителите в конкурса.

Отличилите се награди кметът Калин Гелев, който поздрави децата за старанието и прекрасните творби. Първо място спечели Моника Иванова от 7-и "а" клас. Сред отличените творби бяха и тези на Йоанна Славова и Ивана Никлина от 7-и "а" клас, на петокласниците Надежда Косовска и Александрина Стоилова, и на шестокласниците Борислав Спасов и Здравко Чучуганов.

Веднага след награждаването бяха поднесени венци и цветя от кмета Калин Гелев и зам.-кмета Славчо Коларски, от председателя на Общински съвет Иван Куйов, от кметовете на селата Ресилово, Сапарево и Овчарци - Силвия Гладникова, Йордан Йорданов и Йордан Куйов. Цветя пред бюст-паметника на Левски положиха също ученици и учители от местното школо. Присъстващите запазиха минута мълчание и сведоха глави в знак на признателност към подвига и саможертвата на героите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK