Хората от Господинци си върнаха надеждата

Снимка: Infomreja.bg

Те отново засадиха градинките си със зеленчуци

Зеленчукопроизводителите от гоцеделчевското село Господинци са обнадеждени, че макар и по-късно от друга година, ще имат добра реколта.

След като градушка унищожи посевите им, те отново засадиха градинките си. Това стана благодарение на разсад, който получиха като дарение от завод за разсад край Пловдив.

Получил предложението, кметът на селото – Ахмед Ходжов, направи списък на желаещите и на заявените от тях количества разсад на домати и пипер. После хората бързо-бързо го засадиха.

Колкото до качеството на разсада, от пръв поглед си личи, че е отгледан от добри специалисти и е третиран с добри препарати.

„Много сме доволни от благородния жест. Разсада получихме напълно безвъзмездно. Добри хора ни го докараха със свой превоз до центъра на селото. Благодарим от сърце на всички, ангажирани с тази дейност, разбира се, и на директора на завода – агроном Ради Радев“, казва кметът.

Стопаните са доволни и от своя кмет, който, макар и в болнични, със сериозна травма на дясната ръка, не се поколеба да помогне на съселяните си.

Сега остава господинчани да покажат своя майсторлък в отглеждането на зеленчуците!

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK