Хората избухнаха заради двете лъвчета: Имаме и по-сериозни проблеми!

Снимка: бТВ

Вълна от обществени реакции предизвика историята на лъвчетата Терез и Масут. След дълъг престои и грижи в България, двете диви котки бяха транспортирани в Холандия. 

Много голяма част от хората обаче регираха във Фейсбук мрежата с недоволство. Коментарите основно съдържат упреци към медиите и управляващите, че "занимават" народа с две лъвчета, а не решават истинските проблеми на държавата.

Реакциите са насочени към старите хора, здравната система, болните деца и отделянето на пари за култура.

"Съжалявам, че ще избухна и няма да премълча, писна ми с тези лъвчета и тази загриженост, но искам да попитам всички Вас - загрижени за тези лъвчета, прекрачвали ли сте някога прага на поне един дом за стари хора във България, виждали ли сте очите на тези хора там, държали ли сте треперещите ръце на поне един от тези хора, дали ли сте поне един залък на нуждаещ се от храна гладен човек? Не, Вие не сте виждали погледите на тези хора и нямате желание да го направите, защото ако видите това Вие нито ще можете да спите спокойно, нито ще можете сладко да се нахраните, камо ли да проявявате толкова загриженост към лъвчетата!", четем в социалната мрежа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK