Хора с партийни книжки вън от среща на протестиращи

снимка: Булфото, архив

Четирима души са изгонени с полиция от срещата на организационните групи на протестите против монополите в цялата страна, предаде "Фокус". Те са изведени по молба на организаторите, а причината е партийна принадлежност.

По данни на БТА изгонените са двама, като единият от тях - Живко Желев, е заявил, че е излязъл доброволно.

По-рано днес в Сливен започна среща между организационните групи на протестите от цялата страна. На нея присъстват хора от повече от 30 града, които ще обсъдят различни предложения и ще ги представят на националния протест утре.

В началото на срещата присъстващите подписаха декларация, в която попълниха трите си имена, ЕГН, както и дали принадлежат към партийна или неправителствена организация. Беше направена и проверка за истинността на данните чрез лични документи.

От залата призоваха срещата да напуснат всички партийни членове. Според лидерите на организационните групи съществува опасност протестът да бъде опорочен и използван. Според тях вече са налице опити за вкарване на интриги между протестиращите. Те призоваха всички да подтиснат егото си и да бъдат единни. Заседанието доброволно напусна един човек, който има партийна принадлежност.

На срещата бе разпространена декларация до президента, премиера в оставка, председателя на Народното събрание, министъра на вътрешните работи и омбудсмана, внесена чрез областна администрация Добрич.

Сред исканията в декларацията са национализация на всички стратегически отрасли и природните ресурси в България, забрана за участие на всички управляващи партии в политическия живот на страната, смяна на системата на управление на страната, включително и изборния закон, създаване на национална програма с национални приоритети и др.

Изготвилите декларацията настояват за официален отговор в срок от седем дни, като в противен случай заплашват с гражданско неподчинение, неплащане на сметките и нови граждански протести.

Срещата в Сливен е затворена за медиите, като в края й участниците ще обявят своите решения. /dnes.bg/

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK