Хора от Гърменско излязоха на протест срещу безобразното състояние на пътя до Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Днес жители на община Гърмен се събраха на изхода от селото в посока Гоце Делчев, за да изразят своя протест срещу окаяното състояние на този път. Става въпрос за отсечка от около 3 километра, по която миналата година са били изкърпени около 200 дупки. Сега те отново са зейнали, дори още по-големи и дълбоки.

Движението по този път е изключително натоварено, защото той е единственият, по който хората от повечето гърменски села се придвижват до Гоце Делчев.

„Преди една седмица тук се разряза една от гумите на колата ми и джантата се изкриви. Наложи се да сменя и четирите гуми, което ми струваше 800 лева. С малко дете съм и почти всеки ден ми се налага да пътувам за Гоце Делчев. Дадох 100 лева за винетка само за да минавам по този път! А колко още коли са се счупили тук!“ – оплаква се младата майка Айтен Мутишева.

Последният случай на повредена кола заради тези дупки е от снощи. Млад мъж от Кюстендил е бил принуден цяла нощ да остане на пътя, защото колата му не е можела повече да се движи.

„Убийствено е! Караш  по средата на пътя и можеш да удариш насрещния! Или минаваш на косъм, или спираш в дупката! Това е закърпено есента и виждате как изглежда! Цялостно асфалтиране не е правено от Тодор – Живково време! Само се кърпи! Докога с кърпежите?! С тях само се хвърлят пари на вятъра. Кръпката трае около месец, после – пак дупка! Нали плащаме винетки, данъци… Аз тук скъсах зимна гума. Няма кола, която да не е пострадала на този път“ – изразява възмущението си огняновецът Алипи Тюфекчиев.

Местните хора са готови да продължат протестите. „Това е само началото, казват те, ще стигнем и до затваряне на пътя. Може и да го разкопаем, да се знае, че тук няма път!“

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Вълкосел16:10 - 14.04.2019
Можем да се организираме от селата и да се съберем повече хора. Някои които разбира да направим съобщение в фейсбук. Трябва да се блокира пътя от Гоце Делчев за София и Гърция. Плащам си 2 винетки и 2 данъка на колите си. Но парите вървят в София на Фандъкова.
до вълкосел12:07 - 14.04.2019
не апи гоце делчев ви е виновен за лошите пътища а онзи мазник мименов за когото гласувате
Реалист23:28 - 13.04.2019
Истината е че за християнските села пари за пътища,къщи за гости и хотели винаги има а Помаците да го духат.Това е истината и лицето на двойните стандарти.
Рибново17:10 - 13.04.2019
Браво за протеста !!Не съм знаел иначе и аз щеше да дойда да подкрепя протеста..Ако има друг протест нека да се каже за да има повече хора .

FACEBOOK