Хора от Гърменско излязоха на протест срещу безобразното състояние на пътя до Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Днес жители на община Гърмен се събраха на изхода от селото в посока Гоце Делчев, за да изразят своя протест срещу окаяното състояние на този път. Става въпрос за отсечка от около 3 километра, по която миналата година са били изкърпени около 200 дупки. Сега те отново са зейнали, дори още по-големи и дълбоки.

Движението по този път е изключително натоварено, защото той е единственият, по който хората от повечето гърменски села се придвижват до Гоце Делчев.

„Преди една седмица тук се разряза една от гумите на колата ми и джантата се изкриви. Наложи се да сменя и четирите гуми, което ми струваше 800 лева. С малко дете съм и почти всеки ден ми се налага да пътувам за Гоце Делчев. Дадох 100 лева за винетка само за да минавам по този път! А колко още коли са се счупили тук!“ – оплаква се младата майка Айтен Мутишева.

Последният случай на повредена кола заради тези дупки е от снощи. Млад мъж от Кюстендил е бил принуден цяла нощ да остане на пътя, защото колата му не е можела повече да се движи.

„Убийствено е! Караш  по средата на пътя и можеш да удариш насрещния! Или минаваш на косъм, или спираш в дупката! Това е закърпено есента и виждате как изглежда! Цялостно асфалтиране не е правено от Тодор – Живково време! Само се кърпи! Докога с кърпежите?! С тях само се хвърлят пари на вятъра. Кръпката трае около месец, после – пак дупка! Нали плащаме винетки, данъци… Аз тук скъсах зимна гума. Няма кола, която да не е пострадала на този път“ – изразява възмущението си огняновецът Алипи Тюфекчиев.

Местните хора са готови да продължат протестите. „Това е само началото, казват те, ще стигнем и до затваряне на пътя. Може и да го разкопаем, да се знае, че тук няма път!“

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Вълкосел16:10 - 14.04.2019
Можем да се организираме от селата и да се съберем повече хора. Някои които разбира да направим съобщение в фейсбук. Трябва да се блокира пътя от Гоце Делчев за София и Гърция. Плащам си 2 винетки и 2 данъка на колите си. Но парите вървят в София на Фандъкова.
до вълкосел12:07 - 14.04.2019
не апи гоце делчев ви е виновен за лошите пътища а онзи мазник мименов за когото гласувате
Реалист23:28 - 13.04.2019
Истината е че за християнските села пари за пътища,къщи за гости и хотели винаги има а Помаците да го духат.Това е истината и лицето на двойните стандарти.
Рибново17:10 - 13.04.2019
Браво за протеста !!Не съм знаел иначе и аз щеше да дойда да подкрепя протеста..Ако има друг протест нека да се каже за да има повече хора .
Ablanica15:47 - 13.04.2019
Ami daite da izlizame i nie na protest. To bez da si poiskame nqma da ni dadat!
Вълкосел15:12 - 13.04.2019
Пътят от Вълкосел през Боголин Абланица Блатска за Гоце Делчев е отвратителен. През Боголин и Абланица пътя е пропаднал. В Абланица е дупки до дупки, керезлока трошим си колите. Гуми джанти амортисьори шарнири накрайници биалетки пружини тампон на двигател. 3000 лв на година. АПИ Гоце Делчев спиш!
Код за сигурност, въведете кода i2d
loading...