Хора без илюзии се радваха като деца на фокусите на Астор

Снимки: личен архив

Световноизвестният илюзионист  Астор /с  рождено име  Антраник  Арабаджиян/дойде в Кюстендил специално за да гостува на Дома за възрастни хора с физически увреждания. Поканата към него  е била  много лична – от някогашната му съученичка от шуменската гимназия Дияна, която тогава е била изявена състезателка по спортна гимнастика. 

През 60-те години тя идва  в Кюстендил, след като се омъжва за  най-успешния български йога  Веселин Лучански.  В момента живее в дом „Ильо Войвода“, без да губи волята си за живот, въпреки  здравословните проблеми, които са я довели в него. Тя е била напълно сигурна, че приятелят от ученическите години няма как да не се отзове на поканата й, и момчето, седялo на училищния чин  зад нея, не я подведе.

Астор показа сериозен набор от атрактивни номера, с които достави огромно удоволствие и забавление на публиката. Той отдели специално внимание на своята съученичка Дияна, разказа на домуващите за нейните сериозни спортни постижения  и я покани на юбилейния спектакъл по случай 765-годишнината си, който ще се състои през есента в Народния театър.

Може и малко да е неудобно, но и на дъщеря си съм казвал, че  обичам илюзиите дори повече от самата нея, сподели знаменития маг, който е изнесъл над 20 хиляди илюзионни спектакъла по целия свят и е готов с това свое постижение да кандидатства за книгата на Гинес. Според Астор, илюзионното изкуство е най-старото в света, родено е в Египет и самият Рамзес е играл на „тука има-тука нема“.

Дами от персонала на дома асистираха на Астор  за  един от най-атрактивните му номера, а директорката Анелия Велинова му подари икона, изработена от домуващите в заниманията по трудотерапия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK