Хонда прави каскади в Ломско, има пострадали

Снимка: Infomreja.bg, архив

Заради дъжда две коли катастрофираха в Монтанско

Сезонът на мокрия асфалт дойде заедно с неприятните пътни инциденти.

Вчера в 15,21 ч. в района на ломското село Пишурка, 58-годишен водач от София управлява лекия си автомобил „Хонда ЦРВ” с несъобразена скорост, като при излизане от ляв завой губи контрол над колата, излиза вдясно от платното за движение, след което излиза вляво и започва да се преобръща на пътното платно.

При ПТП-то са причинени материални щети по автомобила, а водачът си самопричинява фрактура на шийните прешлени, комоцио, разкъсно контузна рана на главата и други наранявания.

Със средна телесна повреда е возещият се до водача 58-годишен пътник от София, който е с фрактура на два лумбални прешлена. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство "алкотест дрегер", като пробата е отрицателна.

Пострадалите са настанени в МБАЛ - Монтана, под наблюдение, без опасност на живота.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.343,ал.1,б.а НК в РУ - Лом.

По-късно през деня в 20,15 ч. 28-годишен от София,  водач на лек автомобил "Волво", при управление в посока от гр. Монтана към с. Горно Церовене, при движение с несъобразена скорост на мокра пътната настилка, на десен завой губи контрол над управляваното от него МПС, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в насрещно движещия се лек автомобил "Мерцедес СЛК" с монтанска регистрация, като нанася материални щети по двете превозни средства.

Със счупена ключица е водачът на мерцедеса – 58-годишен монтански жител. Настанен в хирургично отделение на МБАЛ - Монтана, без опасност за живота.

64-годишния пътник в автомобила, също от Монтана, е прегледан в ЦСМП Монтана, като с леки охлузвания и натъртвания е освободен за домашно лечение.

Без сериозни наранявания е и 25-годишната пътничката в лек автомобил „Волво”, от Монтана. Водачите са изпробвани с алкохол с технически средство "алкотест дрегер 7510" , като пробите и на двамата са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ - Монтана. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK