Хирургията в Гоце Делчев с нов шеф, смениха брава, за да спрат д-р Фидошев

Д-р Феодор Фидошев, снимка: infomreja.bg, архив

Д-р Димитър Бъчваров е временният шеф на хирургичното отделение в болницата „Иван Скендеров” в Гоце Делчев. Той заема мястото на досегашния началник на хирургията д-р Феодор Фидошев, чийто срочен договор изтече на 1 декември, а той отказа да подпише нов.

„Това е поредното напускане със скандал на колегата Фидошев, макар че той отказа сам да подпише предложения му от мен следващ договор”, заяви управителят на болницата д-р Мария Радойкова.

Тя призна, че се наложило да сменят бравата на вратата на операционната, защото напусналият доктор продължил като частно лице да прави превръзки и други манипулации на пациенти.

„Ограничили сме само достъпа на д-р Фидошев до операционната, което е законова мярка с цел сигурност, защото от 1 декември до провеждането на нов конкурс той не е наш служител и няма право нито да оперира, нито пък да извършва каквито и да е манипулации в отделението”, коментираха скандала доктори.

На 8 януари предстои да бъде проведен конкурс за завеждащ хирургичното отделение и д-р Фидошев отново e единственият кандидат. Неизвестно защо обаче нито един от колегите му хирурзи и този път не се е кандидатирал за шефското място, въпреки че целият персонал на отделението твърди, че страда от интригите, скандалите и противопоставянето, породени от авторитарното поведение на досегашния им шеф.

Д-р Феодор Фидошев е бивш управител на болничното заведение. При неговото управление местната болница натрупа редица дългове, сметките й бяха запорирани, а служителите не получаваха пълни заплати години наред.

Той бе изгонен от поста със скандал и с такъв се върна преди година. След това последваха подписки от колектива на лечебното заведение, който открито заяви, че не иска да работи с Фидошев.

Пред свои колеги д-р Фидошев е заявил, че ако не спечели конкурса на 8 януари, ще се премести на работа в болницата в Разлог.

 

Д-р Феодор Фидошев, снимка: infomreja.bg, архив
Д-р Феодор Фидошев, снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

веб03:43 - 13.01.2013
Какво стана с конкурса, всички медии мълчат.
колега17:05 - 09.01.2013
ДОВИЖДАНЕ...ДОВИЖДАНЕ...ДОВИЖДАНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!
Мара Радойкова11:39 - 08.01.2013
Ууууу,Радойкова срам нямаш ли?
БОС19:48 - 07.01.2013
ТОЯ НЕНОРМАЛНИК ФИДОШЕВ Е ЗАВЕЛ ДЕЛО СРЕЩУ БОСТАНДЖИЕВИ ЗА 7000 ЛВ. КАКВА НАГЛОСТ,ЧУДИ СЕ ОТ КОИ ДА ИСКАРА ПАРИ, А НА ТЕЗИ КОИТО Е ЗАВЛЯКАЛ И ДЪЛЖИ СЕ ПРАВИ НА ЛУД

FACEBOOK