Химнът на народните будители звучи на всяко междучасие в СУ-Хаджидимово

Снимка: СУ-Хаджидимово

Първи ноември – Ден на народните будители

С най-различни мероприятия и тържества  ученици и учители от СУ „Никола Вапцаров“ - гр. Хаджидимово, отбелязаха Деня на будителите – 1-и  ноември.

На 30.X.2019 г. в малката зала на  НЧ „Яне Сандански-1928“ съвместно с общинска библиотека учениците от начален етап проведоха мероприятие, посветено на празника. Те рецитираха стихове, пяха песни в чест на Големите българи. Много от децата участваха със свои рисунки и мисли за будителите. Четвъртокласниците Елена Камбурова и Георги Караиванов представиха свои презентации. Всички ученици получиха награди от  Секретаря на читалището  г-н Кръстю Воденичаров, а четвъртокласниците  бяха удостоени с Грамота „Малък будител“.

Учениците от 5-и до 7-и  клас участваха в голямо тържество, посветено на празника. В Общинска зала те разказаха за големите и известни будители, за будителите в днешно време.

Сред учениците от горен курс в училището се проведе анкета с въпроси:

Защо празнуваме? Кои хора са будители? Има ли будители в днешно време? Нужни ли са и защо?

Едновременно с това в СУ „Никола Вапцаров“ започна препис на „История славянобългарская“.

През целия учебен ден на 31 октомври звънецът в училището звуча под звуците на Химна на народните будители, а всяко междучасие се чуваше слово в чест на празника, подготвено от учителя по литература г-жа Венета Атанасова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK