Представители от Кюстендил и Дупница се включиха активно в протеста пред Министерски съвет

Снимка: Infomreja.bg, архив

Представители на Териториалните организации на слепите от Кюстендил и Дупница, СХУ "Кураж" - Кюстендил, и членове на Регионалната организация от Кюстендил и Дупница към Съюза на инвалидите в България,  взеха активно участие в националния протест на хората с увреждания пред Министерски съвет през изминалия ден. 

"За съжаление никой не излезе от управляващите и не ни обърна внимание. Дори наши представители не бяха допуснати да внесат протестната нота и се наложи да бъде оставена на портала на Министерски съвет. Изключително унизително, никакво отношение, срам", каза за ИНФОМРЕЖА Динко Даскалов - представител на Териториалната организация на слепите в Кюстендил. 

Протестът насочен срещу реформите в ТЕЛК бе добре организиран с участието на много национално представени организации. 

"Имаше млади хора, деца с инвалидни колички, представители на малките хора и много други, но за съжаление никаква чуваемост. Жалко... Вече не вярваме на нищо. Хората с увреждания не трябва да се изолират, трябва да имат право на работа, защото само с инвалидната пенсия не се живее. Никакви социални мерки няма за тези хора", каза Валентина Симеонова - председател на Регионалната организация към Съюза на инвалидите в България.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK