Неврокопчани протестираха срещу скъпите горива, с подписка сезират премиера и обмудсмана

Снимка: Infomreja.bg

Въпреки дъжда десетки жители на Гоце Делчев и региона се отзоваха на призива на местната Асоциация на дребния и среден бизнес и подкрепиха организирания протест против високите цени на горивата в града. Сред недоволните бяха и мотористи от Мото клуб "Велика България - Неврокоп", които с присъствието си изразиха несъгласието си с близо 20 стотинки по-скъпите цени на горивата спрямо съседните общини. 

"От известно време горивата в Гоце Делчев тихомълков се покачват и всички местни бензинджии продават на едни и същи цени, което ни навежда на мисълта за съществуващи между тях картелни договори и споразумения. Цената на газта в гоцеделчевските бензиностанции е 1,02 лв. за литър, докато в Петрич, който се слави като град на милионерите и е много посещавана курортна дестинация, струва едва 82 стотинки. Това е голяма разлика - с цели 20 стотинки на литър. В същите вериги бензиностанции в Благоевград газта е 0,90 лв.", обясни бизнесменът Георги Темелков. 

Между 4 и 9 стотинки в Гоце Делчев са по-скъпи и дизелът и бензинът в сравнение с цените в съседните общини. Изключение прави община Банско, където горивото също се продава на високи цени, коментираха и протестиращите днес в Гоце Делчев.

"Освен високите цени и качеството на горивото е много лошо и създава немалко проблеми на автомобила ми", оплака се млад водач, който сподели, че кара скъпа кола и не желае да рискува със съмнителни горива от гоцеделчевските бензиностанции. По тази причина зареждал при пътувания в други градове в областта и страната. 

По време на днешния протест бе даден старт и на подписка, с която за своеволията на местните петролни босове ще бъдат сезирани премиерът Бойко Борисов и омбудсманът Мая Манолова, както и комисиите за защита на конкуренцията и на потребителите. 

Протестът против високите цени и лошото качество на горивата в Гоце Делчев приключи с автомобилно шествие и надути клаксони, което премина през бензиностанциите и централните улици на града. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Бизнесменът Георги Темелков, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Въведете име...09:10 - 18.06.2017
Браво!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK