Нов протест на тютюнопроизводители затваря пътя за Драма

Снимка: Infomreja.bg

Тютюнопроизводители от Гоцеделчевския регион въпреки предизборната кампания организират нов протест.

Недоволните от дискриминационното разпределение на премиите и от неплатените все още изкупени през 2016 г. количества тютюн от гръцката фирма „Лийв Табако Михайлидис” ще се съберат утре на международния път край хаджидимовското село Садово, където имат намерение да блокират шосето.

По време на протеста, който отново ще води Иван Сабахлъков - председател на Сдружение "Басма", производителите ще изразят и несъгласието си с последния Консултативен съвет към земеделското министерство, откъдето отказаха да променят решението за разпределяне на доплащанията. 

Искането на протестиращите производители на тютюн бе размерът на доплащаните субсидии да бъде изравнен солидарно между всички, без да се делят на произведени количества до и над 2 000 кг.

Въпросното дискриминационно решение се отнася за размера на премиите за сорт "Басми", според което за тютюнопроизводители с количества до 2 000 кг   определеният и потвърден размер на доплащането е 2,45 лева на килограм, а за тези с над 2 000 кг - 1,65 лева.

Протестиращите производители от Неврокопския край са категорични, че този начин за определяне на премиите е несправедлив, още повече, че на два пъти Върховният административен съд е осъдил Министерството на земеделието и храните заради тази разлика в доплащанията и липсата на равнопоставеност.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Dost18:40 - 22.03.2017
Аз предлагам да дадем всички които взимат субсидии на Г-н Събахлъков Че през годините взема по 100_200 бона нека даму ги направим милион та дано кандиса
мафия13:41 - 22.03.2017
Протеста е на измамници като Сабахлъков, които от 10 години не сеят тютюн и въпреки това взима по 100-200 хиляди лева субсидии. Това се равнява на субсидиите на цели села взети заедно
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK