Румен Радев: Трябват спешни мерки за екстрадиция

Снимка: БГНЕС

Трябват по-спешни мерки за екстрадиция. Това заяви новоизбраният президент Румен Радев, коментирайки бунта в Харманли.

„Причините за случващото се са комплексни. Тук става въпрос за изпреварваща информация и за работата на службите в този център. Виждате, че центровете се пренаселват и отдавна алармираме за това. Трябват по-спешни мерки за екстрадиция. Вече имаме споразумение в рамките на ЕС и то трябва да се усети“, подчерта новоизбраният държавен глава.

На въпрос на БГНЕС каква позиция ще устоява по време на разговорите си с председателя на Европарламента Мартин Шулц, Радев отговори: „Имаме концепция за защита на границата. България наистина е външна граница на Евросъюза и ние самите трябва да положим повече усилия, но ще настояваме за помощ от ЕС“.

Румен Радев смята, че България не е готова за 100% мажоритарен вот.

„Проблемът не е само в нов Изборен кодекс, такъв ще се направи и е необходим. Проблемът е в районирането на страната, в така наречената изборна география. Това е сложен процес. Категорично поддържам мажоритарния вот. Според мен с цел избягване на изкривяванията и рисковете, до които води 100% мажоритарен вот, какъвто ни се предлага, трябва да имаме и пропорционален елемент. Трябва да използваме добрите практики от други държави“, каза той. /БГНЕС
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK