След прекъсването, което нагнети обстановката: От днес "Михайлидис" пълни сметките на тютюнджиите

Михаил Папанастасиу - управител на "Михайлидис" АД, снимка: Infomreja.bg

Гръцкото тютюнево дружество „Михайлидис” АД от днес пълни сметките на тютюнопроизводителите от Гоцеделчевско и цялата страна за изкупен тютюн от миналогодишната продукция до 18-и януари тази година.

Добрата новина съобщи кметът на община Сатовча Арбен Мименов, който в качеството си на председател на Съюза на производителите на ориенталски тютюни в България е в непрекъсната връзка с управителя на дружеството Михаил Папанастасиу, с Министерството на земеделието и храните и с тютюнопроизводителите, които още не са си получили парите от гръцката фирма.

Нека хората до края на работния ден проверят дали има постъпления от "Михайлидис" АД и да уведомят Съюза на производителите на ориенталски тютюни, каза Мименов.

След дълги преговори и намесата на ресорното ведомство, на 22 юли гръцкото дружество - длъжник на стотици български тютюнопроизводители, направи първите преводи и се разплати с хората от сатовчанските села Вълкосел и Годешево, хаджидимовското Абланица, село Осеново и някои други населени места, след което плащанията бяха прекратени.

Именно това доведе до нови разговори, кандърми и притеснения от страна на производителите на жълтото злато, че може да не си получат парите, защото се оказа, че гърците не спазват графиците и дори спират плащанията. 

Днес обаче управителят Михаил Папанастасиу разсея страховете и обяви, че с днешна дата се зареждат сметките на производителите от цялата страна, продали на дружеството му миналогодишната си продукция до 18 януари 2016 г.

На среща с кметове на населени места от Гоцеделчевския регион преди месеци управителят на дружеството Михаил Папанастасиу обясни финансовите затруднения на фирмата му, довели до забавеното плащане и обеща, че от 11-и до 30 юли ще се разплати с всички производители, на които се дължат суми за купена през 2015 г. продукция. Това, макар и със закъснение, вече се случва. 

 

Кметът на Сатовча Арбен Мименов и управителят на "Михайлидис" Михайил Папанастасиу, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK