Кметът на Кочериново Иван Минков обвини "Кюстендилска вода" в геноцид: Ако до сряда проблемът не се реши, излизаме на протест

Кметът на Кочериново Иван Минков, снимка: Infomreja.bg

Кметът на Кочериново Иван Минков изпрати гневно писмо до "Кюстендилска вода" ЕООД и до Районното управление на МВР в Рила, в което настоява за незабавно разрешаване на проблема с питейната вода на територията на общината.

"Повече от седмица населението на община Кочериново е подложено на тормоз и геноцид относно снабдяването с питейна вода. Без никакви сериозни обяснения или аварии, водоподаването е абсолютно произволно, като често отсъства повече от 12 часа на денонощие. Появата на питейната вода става по напълно случаен принцип, без информация кога и за колко време", мотивира недоволството си градоначалникът.

Според Иван Минков интересите на жителите на общината са сериозно застрашени и те са в пълното си право да изискват отговорно поведение от водния оператор по проблема.

"Въпреки често провежданите разговори, състоянието на водоснабдяването не се подобрява. Всекидневно сме засипвани със стотици обаждания и запитвания за липсата на вода. Ако в срок до 9 септември 2015 г. не се нормализира снабдяването с питейна вода на територията на община Кочериново, ще бъде организиран протест с участието на граждани от общината", предупреждава в писмото си до "Кюстендилска вода" и полицията в Рила кметът Иван Минков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK