Хиляди земеделци блокираха пътя за Драма, палиха мухлясал тютюн

снимки: infomreja.bg

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Над 3000 тютюнопроизводители от Гоцеделчевско се събраха на пътя за Драма край село Господинци и блокираха за близо два часа международното шосе.

Бунтът на местните земеделци е заради забавената кампания и ниските изкупни цени на тютюна. Той бе подкрепен от председателя на Сдружението на производителите на ориенталски тютюни и кмет на Сатовча Арбен Мименов, заместник-председателя на Народното събрание Алиосман Имамов, областния управител на Благоевград Муса Палев и кмета на Гърмен Минка Капитанова.

Депутатите от ГЕРБ Даниела Савеклиева, Георги Андонов и Любен Татарски също присъстваха на митинга, но не бяха поканени на импровизираната трибуна и останаха сред тютюнопроизводителите.

В знак на протест тютюнджиите издигнаха плакати с надписи "Къде са разследващите картелите?" и "Картел - силни фирми - немощна държава - беден народ" и ритуално запалиха няколко кашона с мухлясало от забавеното изкупуване жълто злато. Те се зарекоха, че няма да го продадат на цени под миналогодишните, или по 6,50 лева за килограм.

Пътят за българо-гръцката граница остана затворен повече от час и половина. Опашки от чакащи автомобили обаче не се образуваха. Около 1000 от протестиращите се отцепиха и затвориха разклона, който минава през Господинци за Гоце Делчев, но по нареждане на организаторите бързо го освободиха и се върнаха при останалите.

Отцепилата се група остро се възпротиви, че не е осъществена пълна блокада на пътя за Гърция, а мястото, определено от Инициативния комитет за протеста, е по-скоро символично.

Напрежението бе туширано от Арбен Мименов, който заяви, че полицията не е разрешила спиране на движението и ако това не бъде спазено, ще последват санкции.

„Освободете пазара на тютюна, след като държавата не може да се справи с фирмите изкупвачи, ще продадем произведените количества в Гърция, при това не за 5 лева, а за 7-8 евро за килограм. Вече не вярваме на обещания. Ако не започнат да изкупуват тютюните ни по най-бързия начин и на цени не по-ниски от миналогодишните, ще спрем децата си от училище“, заплашиха протестиращите.

"В магазините тетрадките са пълни с борчове, хората пазаруват хляб и други хранителни продукти на вересия, защото разчитат единствено на парите от тютюна, а фирмите се подиграват с тях", заяви Арбен Мименов. Той и заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов бяха категорични, че съмненията за картелно споразумение между фирмите се потвърждава и до дни това ще се докаже от Комисията за защита на конкуренцията, където е депозирана жалба от името на парламентарната група на ДПС.

Мименов подчерта, че досега никога не е имало подобно отношение на фирмите към тютюнопроизводителите. Двамата с Имамов обясниха за готвените промени в Закона за тютюните, според които държавната субсидия и закритата структура Фонд "Тютюн" се предвижда да бъдат възстановени.

Случайно или не, на протеста се появи и новият политик Николай Бареков, който бе поканен от Арбен Мименов да изкаже мнение по проблема на тютюнопроизводителите. "Дойдох, за да чуя проблема от първа ръка. Хората искат справедливи цени за робския си труд, а не подигравки и държавата трябва да се съобрази с тяхната воля. Държавата  трябва да застане зад производителите и срещу картелите, ако не - значи тя работи срещу собствения си народ", заяви от трибуната Бареков.

Ангел Славчев от екипа на Бареков отнесе със себе си няколко низи мухлясал тютюн с обещанието, че с него ще отиде в Министерския съвет и ще търси отговори на зададените от тютюнопроизводителите въпроси.

От синдиката "Защита" бе прочетена декларация в подкрепа на земеделците от Неврокопско. Неин представител за региона е Румен Орачев от село Кочан.

"Нека всички партии да престанем да политизираме сектора. Предлагам без да влагаме политика, да седнем и заедно да направим необходимото за хората", заяви депутатът Георги Андонов, който е един от вносителите на стария закон, по който сегашните управляващи готвят промени. Изказването му бе придружено с изключване на уредбата и режисирано освиркване.

На протеста по предложение на Алиосман Имамов с едноминутно мълчание бе почетена паметта на починалия по време на предишния голям протест на тютюнопроизводителите и тогавашен председател на Инициативния комитет - Мехмед Метушев от хаджидимовското село Абланица. Младият мъж издъхна от инфаркт на митинга пред митницата в Гоце Делчев.

На каруцата, която бе инпровизираната трибуна на Инициативния комитет, бе поставена и кутия за дарения за подпомагане на бедстващото семейство Пилеви от село Господинци, чиято къща преди седмици изгоря до основи.

Инициативният комициативният комитет и недоволните производители дадоха срок на фирмите да започнат масово изкупуване на продукцията от реколта 2013 до четвъртък следващата седмица. В противен случай те се заканиха, че ще пристъпят към масови протести и гражданско неподчинение.

 


коментари

агенг Орлин
17:51 - 10 януари 2014
Всичко е една и то голяма игра,как може начело на инициативния комитет да бъде Арбен Мименов на него трябва да му се поиска оставката заедно със земеделския министър Греков,срам и позор осрахте се от всякъде и с какви очи излизат пред хората и то начело на протеста,е няма такава държава.
sh
18:00 - 10 януари 2014
тиь на сцената какво правят, нямат ли срам, нали точно те докараха земеделците до тоя хал, а сега са се изтъпанчили като на президиум. следващия път никакви политици
даскал
18:09 - 10 януари 2014
По-спокойно бе народе, всичко ще се оправи. само не закачайте управниците. Ние сме си виновни, като си даваме тютюна на безценица, така ще е.
do gornite
18:14 - 10 януари 2014
nie ne sese sabraxme na stachkata da gonim ot opredeleno pravitelstvo....... a da koricirat izkupnite ceni na tituna a vie koi iskate da gonite i da svalate. nas ne ni interesuva stachkata e az tutuna i za cenata nama smisal da komentirate za drugo koito i da slojat si e se taq kokala si go zalapvat
РЕАЛИСТ
18:18 - 10 януари 2014
АЗ БЯХ НА ТОЗИ ПРОТЕСТ. БАРЕКОВ БЕ ПОСРЕЩНАТ КАТО ИСТИНСКИ ГЕРОЙ. ЗАЩОТО ТАМ БЯХА ДОШЛИ ТАРТОРИТЕ ОТ ДПС И ГЕРБ - ГЕОРГИ АНДОНОВ - /гошето тракториста/ ,АЛИОСМАН ИМАМОВ , САИД ИБРОШ, ШЕКИР АЯН. ТОЗИ ПРОТЕСТ ЩЕ СТАНЕ ИСТОРИЧЕСКИ С ТОВА ЧЕ БАРЕКОВ НЕ ОЧАКВАШЕ ДА БЪДЕ АПЛОДИРАН ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. А САМИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ ЗА МАЛКО ДА НАБИЯТ САИД ИБРОШ И ШЕКИР АЯН, ЩОТО ТЕ ПЪК СКЪСАХА НЯКОЛКО ПЛАКАТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. - БЛИТЦ ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА ТОЗИ СКАНДАЛ?
амет-ДЕБРЕН
18:21 - 10 януари 2014
ТЮХ ТЮХ
До реалист
18:37 - 10 януари 2014
Реалист, много тенкю за инфото. Г-Н Гошо и Г-га Сав да не са минали от ДПС, та са се навряли там. Протеста си беше активно партийно мероприятие на ДПС с цел промо на Дудука, да не му се провали предаването, пък и нали имат един тартор-Дебелян П.:)
blajo i shoshka ot ribnovo
19:32 - 10 януари 2014
Tiq vsi4ki na platformata trqbva6e horta da gi metnat v reka mesta da gi izdavqt.A basho apasho kade see skril weee qvnoo kato volen siderov po4iva nqkade i se kefi.Gledam dosta manoleta ima ot ribnovo na snimkite.
манол
19:51 - 10 януари 2014
А "башо апашо" с кривата зурла къде се крие.
Чеч
19:54 - 10 януари 2014
Наивни помаци! Ако го нямаше дпс тютюнът в България отдавна да е изчезнал. Всички в парламента наричат дпс тютюневата партия. Само тютюнджиите от дпс са загрижени за този поминък на турци и помаци. На Другите гошета изобщо не им пука за вас. Имате талкова силни хора в парламента! Но вас много лесно ви манипулират гошетата! Жалко!
Дебрен
20:08 - 10 януари 2014
Така е Чеч! Тъжно но истина! Човекът в парламента кйто е направил най много за тютюнджиите през последните десетина години присъстваше на протеста но го няма на нито една от снимките горе. Гледах преди малко и националните частни телевизии с репортажи за този протест. Пълна манипулация. Жалко е наистина че тази манипулация хваща декиш сред наивните и отрудени помаци. А и сред тях има много продажници. Как може да посрещат Бареков като герой като той самия призна че не разбира нищо от тютюн. Жалка и тъжна картинка!
info mreja
20:09 - 10 януари 2014
horata bqha nad 6-7 hilqdi shto lajete
Гюлбахар
20:15 - 10 януари 2014
Чакаме си лихвите г-н Башев,прос народ,лесно се маниполира!!!
Рибново
20:24 - 10 януари 2014
Башо апашо е на почивка в турция
ДО 4Е4
20:26 - 10 януари 2014
НАИСТИНА СМЕ НАИВНИ ПОМАЦИТЕ ДПС СА НАРИ4АНИ ТАКА ЗА ОБЕщАНИЯТА КОИТО ДАВАТ ПРЕД СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ А ТЕ КОГАТО МИНАТ ЗАБРАВЯТ КАКВО СА КАЗВАЛИ НЕ ГИ Е СРАМ ДА СЕ ПОДИГРАВАТ С НАДЕЖДИТЕ НА ХОРИЦАТА КОИТО С ПОТ НА 4ЕЛО СИ ИЗКАРВАТ ХЛЯБА НА ДЕЦАТА СИ САМО ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ КОГАТО НЕ СА БИЛИ НА ВЛАСТ САМО ТОГАВА ИМАШЕ ДОБРИ ПАРИ ВИНАГИ ДПС ВЗЕМЕ ЛИ юЗДИТЕ ВЗИМА И КАМШИКА И ГО РАЗМАХВА НАД БОЛНИТЕ НИ ОТ РАБОТА ТЕЛА НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ НЯМА И НА КОГО ДА СЕ ОПЛА4ЕМ НО РАНО ИЛИ КЪСНО ТЕЗИ ОТ ПРЕЗИДИУМА щЕ ГИ ЗАСТИГНАТ НАШИТЕ ВЪЗДИШКИ И КЛЕТВИ АМИН АМИН
запознат
20:30 - 10 януари 2014
До Чеч , благодарение на дПС и с любезното съдействие на Нихат Кабил този отрасъл ще изчезне , защото неговия подпис стои в предприсъединителния договор където е упоменато като условие да се закрие отрасъла до 2020. На теб оставям да се сетиш КОЙ е взел комисионните за това.
РЕАЛИСТ
20:42 - 10 януари 2014
НЕЩАСТНИЦИ, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ С МАЛОУМНИТЕ СИ КРАТУНИ ЧЕ ТОВА БЕ ОПИТ НА ГЕРБ И ДПС ДА ЯХНАТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ! ? ОСЛЕПЯХТЕ ЛИ НАИСТИНА ТА НЕ ВИДЯХТЕ КАК ФЕОДАЛИТЕ ОТ ДПС КЪСАХА ПЛАКАТИТЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ? ГОШЕТО АНДОНОВО.. ТА ТОЙ , АБЕ ТЕ ПЪРДЯТ В ЕДИН КЮП..
ABLANITSA I VALKOSEL
21:09 - 10 януари 2014
„Освободете пазара на тютюна, след като държавата не може да се справи с фирмите изкупвачи, ще продадем произведените количества в Гърция, при това не за 5 лева, а за 7-8 евро за килограм. Вече не вярваме на обещания. Ако не започнат да изкупуват тютюните ни по най-бързия начин и на цени не по-ниски от миналогодишните, ще спрем децата си от училище“,
bibi
21:14 - 10 януари 2014
NIE JALKITE TUTUNOPROIZVODITELI SME MNOGO JALKI I SHTE SI OSTANEM JALKI KAATO IMA TAKIVA HORA KOITO SAMO OBESHTAVAT A NE DEISTVAT KATO ,IZMAMOV, BASHO APASHO I DRUGI RAZNI MEKERETA TAKA SHTE BADI ZA JALOST-MNOGO JALKI.
ОСМАН ДЕБРЕН
21:24 - 10 януари 2014
СТИГА ПАРТИИ СТИГА ПОЛИТИЦИ.ХОРА ДОКОГА,ЩЕ НИ ЛЪЖАТ.ОСАЗНАИТЕ СЕ И В ПЕТАК НА КРАГОВОТО,ДО КАТО НЕ ПОБЕДИМ.МАФИАТА И ОЛИГАРСИТЕ В ТЮТЮНА.НЕ СИ ДАВАИТЕ ТЮТЮНА,ПОД СЕДЕМ ЛЕВА,АКО ИСКАТЕ ДА ПРЕЖИВЕЕМ.НЕ СМЕ ЕДИННИ ЗАТОВА Е ТАКА.СТАЧКА ДО ДУПКА.НИЕ ГУБИМ НО И ТЕ НЯМА ДА СПЕЧЕЛЯТ......
дпс
21:25 - 10 януари 2014
"башо апашо" преговаря с г-н Йовчев да назначат сина му в ДАНС.
ОСМАН ДЕБРЕН
21:36 - 10 януари 2014
ЕДИНСТВО И СТАЧКА ДО ПОБЕДА.ДЪРЖАВА НЯМА,НАЛИ НАРОДА Е ТЯ.ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ ИМА ТЮТЮНДЖИИ И СМЕ ЕДИННИ В ИСКАНИЯТА СИ.
дпс
21:36 - 10 януари 2014
просто се ебавах. Да живее ДПС.
UMEN POMAK
22:20 - 10 януари 2014
AGENTITE OT DS/DPS/ PAK UKROTIHA NASHTE POMACI S LAJI.NEKA DA VI LIJAT I EBAT STOM IZPUSNAHTE MOMENTA DA GI NABIETE DNES I IZCHUKATE TEZI BOKLUCI.VLAKA ZAMINA.
UMEN POMAK
22:25 - 10 януари 2014
NE GLASUVAHTE ZA GERB CENA NA TYUTYUNA BESHE 7 LEVA.AGENT MANOL BASHEV I KOMPANIYA VI GO NACHUKAHA ZA 5 LEVA.PROSTO I STRAHLIVO POMASHKO PLEME SME NIYE POMACITE.
Хаджидимово
23:54 - 10 януари 2014
Гледам снимките и не мога да преумея тези хора колко са наивни.Как ги заблуждават управниците вече 24 години.Не съм тютюнопроизводител но честно казано много ме е жал.Как може да вярвате на тези управници които винаги преди изборите ви лъжат и после ви забравят, сега пак ви хвърлят прах в очите и вие пак си вярвате.Вие не си уважавате труда и вашите деца които в никакъв случай няма да останат при Вас, ще си търсят работа я по чужбина или в големите градове.Техните деца са добре при тях няма криза.Защо са поканили Бареков тази лайкучка защо? Защото той е патерица на ДПС-то пак ще ви замъглят ,ще ви приспят и пак същото.Това което направихте днес е един цирк, който само в България може да става.
ДО РЕАЛИС
0:34 - 11 януари 2014
НЕ БЪРКАЙ ГЕРБ В МРЪСНИЯ И ДОЛЕН СЦЕНАЛРИИ НА ДПС И БАРЕКОВ . АРБЕН КАТО ВИДЯ БАРЕКОВ КАТО ЧЕВИДЯ САМИЯТ АЛЛАХ РЪКАМУ ПОСДАДЕ ДА ГО КАЧИ ТА ПЛАТФОРМАТА А НЕГОВ ЧОВЕК ГО ПОВДИГНА ДУДУКА И ГО КАБИ .ВСИЧКО БЕШЕ НАГОВОРЕНО ЗАТОВА ЗАБАВИХА ПОЧВАНЕТО НА РЕЧИТЕ ОТ ПЛАТФОРМАТА ЧАКАХА БАРЕКА. ЩЕ ПОМАГА НА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ НА АРБЕН .ДНЕШНИЯТ МИТИНГ БЕ ОТКРИВАНЕТО НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ НАМИМЕНОВ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ . ТАКАБАНДИТИТЕ ГИ ПРАЩАМЕВ ЛАРЛАМЕНТА БАШЕВ ВБЪЛГАРСКИЯ МИМЕНОВ ЕВРОПЕЙСКИЯ . ХАХАХАХА ЦЯЛ ЖИВОТ ЕБАВКИ НА ТОЗИ ОТРУДЕН НАРОДЕЦ НА КОЙТО НЕМУ ИДВА АКЪЛА В ГЛАВАТА И ПРОДЪЛЖАВА ДА ВЯРВА НА ЛЪЖИТЕ И ДА ПРОДАВА ГЛАСА СИ ЗА 20 ЛЕВА.
????
1:08 - 11 януари 2014
вМЕСТО МЕСТАН БАРЕКОВ ОТКРИ ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ НА аРБЕН МИМЕНОВ ЗА ЕВРОПАРЛАМЕНТА
GFG
1:20 - 11 януари 2014
DPS KLATI MUSYUOMANITE VE4E 23 GODINI ABE HORA MALUUMNILISTE DA GLASUVATE ZA AGENTITE KOITO SA VE KRASTILI TE ISKAT DA NALOJAT MONOPOLIST DA VI IZKOPUVA TYUTYUNA ZA JALTI STOTINKI A RAZLIKATA DA OTIVA VAV PARTIINATA KASA NA DPS
tcal
1:28 - 11 януари 2014
qj mi kyra
mnogo navutre
1:30 - 11 януари 2014
ot vsi4ki deputati samo na Imamov moje da se ima doverie. Pone kaza ne6to stoinostno na protesta.
наказателния отряд
10:45 - 11 януари 2014
мухлясал на майкати путката кучко
andrei bashev i baba vanga
11:08 - 11 януари 2014
Eiiiiiii smaleto kratunkino ot ribnovo i toi e bil tuka be.Ei 4i4o skru4 idi da lije6 ta6acite na star blajo i na shoshka putkata ti ne si za tuk be manole mrysno.
до наказателният отряд
11:46 - 11 януари 2014
кьорав ли си би буклук такъм че и тютюна който запалихте и този дето дадохте на бареков е мухлясъл. Друг е въпроса че този тютюн дето го донесохте на протеста е от преди няколко години . Преекспонирахте в голяма степен но по принцип сте прави да си търсите правата които няма да извоювате с теци на платформата .Държавата е тая която трябва да защити интересите ви а държавата са именно тези които драпат да се задържат на власт и тези които ви маниполират уж че са с вас тези дето уж се явиха като инициативен комитет уж дави защитят правата които лично те ви отнемат .Чии са фирмите дето купуват тютюна ви бе хора ами натези на платформата в тюх е ключа от мазето щото те са държавата .
hh
15:26 - 11 януари 2014
в гърция фирмата купува тютюна за 2 евро на кило! държавата дава още 2 евро и европа дава още 2 евро субсидия! а тук субсидиите ги гушка дпс и с тях плаща на сидеров да плаши помаклъка, за да слушка и да гласува за тях! а помаклъка нали си е прост.... та напомня на оня виц, дето един клецал друг, а оня стискал силно със задника, та ибачо да го заболи и него!
земеделец
15:40 - 11 януари 2014
Не присъствах на стачката, но чух, че Имамов е казал всяко семейство да си определи цена на тютюна. Ние всички, не само аз изчисляваме стойността да е 17 лева, за да останат пари да преживяваме.
kr
15:52 - 11 януари 2014
Xora samo edin moje da ni pomagne da go pokanim na mitig v petak s nas za 4uqt tezi izmamnici koito samo obeshtavaxa na izborite neka pokanim gospodin Bareko da bade s nas i negovat a televiziq neka da pobedim mili ma4enici
тютюнопроизводител
16:15 - 11 януари 2014
осъзнайте се хора света иска да няма ракови заболявания, следователно да няма тютюн. постепенно всички страни се отричат от тютюна и производството им затова не се субсидира тютюна затова му е ниска цената - но все пак я има а това че само имамов и мименов разбират от тюнюн това е истина защото имамов от години защитава този сектор а мименов е от 10 години председател на това сдружение за ориенталски тютюн и през всичките години е защитавал интересите на тютюнджиите.
ribanec
16:41 - 11 януари 2014
mi6okat bashev se krie ot horata zashtoto e edin lajec a naivnite pomaci mu viarvat
амет-ДЕБРЕН
17:04 - 11 януари 2014
Teenkiuuuuuu za komentarite fashlivi
Debren
17:59 - 11 януари 2014
Башев се прави на чарбаджия и не посещава събрания на простолюдието. Този чорбоджия е многа страхлив човек. Помните ли че избяга когато Палев встъпваше в длъжност като областен.
Ribhovo
18:01 - 11 януари 2014
Пази боже сляпо да прогледне.
Любопитен
18:57 - 11 януари 2014
Трудно е да се разбере ,но има много хора ,които отглеждат тютюн толкова много години и немогат да разберат истината за тази реколта. Нещата са много прости, тютюна е политика от която са заинтерисувани онези които имат нужда от твърда подкрепа и те всячески се стремят да плашат хората ,че видите ли ако не сме ние вие умирате. Нека всеки да си направи своите изводи, няма друго място в Европа, където вече 20 г. един и същ номер да минава, логиката е изоставена и някаква друга категория на мисълта трябва да определя действията на работещите тютюн.С една дума ,казано по просто,жертвите на тютюна сме ние и ако няма регламент и правила определени от държавата и спазвани от всички мъката по предаването на тютюна ще е по голяма от неговото отглеждане и прибиране.
ОСМАН ДЕБРЕН
19:50 - 11 януари 2014
НЕСЕ ВРЪЗВАИТЕ НА ТЕЗИ ЛЮБОПИПКОВЦИ.СТАЧКА ДО ДУПКА НЕ СЕ ПРЕДАВАИТЕ БРАТЯ.НАСТОЯТЕЛНОСТ,УПОРИТОСТ И ЕДИНСТВО ДО КРАИ А ИМЕННО СЕДЕМ ЛЕВА ЗА КИЛОГРАМ ТЮТЮН.НЕ ОТСТАПВАИТЕ....
Бивш депутат
19:51 - 11 януари 2014
Има дпс има тютюн, няма дпс няма тютюн! Не се оставяйте да ви баламосват! Никой друг не се интересува от вас. Когато в парламента вашите депутати говорят за тютюна, всички други ги освиркват-без значение от коя партия са.
ОСМАН ДЕБРЕН
20:01 - 11 януари 2014
ТЮТЮН Е ИМАЛО ОТ БИРВАКАТ. ДПС Е НЯМАЛО И ТЮТЮН Е ИМАЛО,ГОСПОДИН БИВШ ДЕПУТАТ....
%%%%%
20:10 - 11 януари 2014
Ima smotani pomaci,ima DPS,ima proglednali pomaci,niama DPS.DPS pribira parite ot tutundjiite,za da moje da kupuva glasovete im s tehnite sobstveni pari.A kak vzema parite.Ami mnogo prosto vzema gi ot firmite pod masata,a te si gi vzemat ot horata.I s cialata si naglost se praviat che podkrepiat protesta.Tam sa sa glasovete,ne za drugo.Na elektorata tolkova mu triabva y e gotov.
ОСМАН ДЕБРЕН
20:28 - 11 януари 2014
ТЮТЮН Е ИМАЛО И ЩЕ ГО ИМА. ТОВА ЗАВИСИ САМО ОТ НАС. АКО СМЕ ЕДИННИ СТАЧКА ... СТАЧКА ДО ДУПКА... ТОВА Е ИСТИНАТА.. НЕ СЕ ПРОДАВАИТЕ... УСПЕХ БРАТЯ ЕДИНСТВО...!!!!!!!!!!!
молба
20:59 - 11 януари 2014
Коментирайте,но не използвайте псувни и мръсни думи,че не става за четене написаното
до бившия "депутат"!
21:57 - 11 януари 2014
никой никого не освирква в парламента, когато се говори за тютюн! точно с тези ЛЪЖИ идиотите от дпс лъжат своите избиратели и те, будалите, им вярват! истината е, че точно депутатите от дпс ви крадат парите и ви лъжат най - безсрамно! нещата ще се подобрят изненадващо бързо в момента, в който се осъзнаете и ги изхвърлите от политиката и си изберете други с истинско уважение към вас и истински да защитават вашите интереси, а не само партийните! вместо сляпо да им вярвате, по - добре импотърсете сметка за всичко каквото са "направили" за вас и откъде имат толкова имоти и пари, защото техните богатства са именно от ВАШИТЕ пари, заграбени с измама! хора, осъзнайте се!
vadim
22:24 - 11 януари 2014
SLED KATO DURJAVATA ISKA DA PREMAHNE OTRASALA,ZAHTO HORATA DA NE SI TURGUVAT SAMOSTOIATELNO,NAPRIMER DA SE TRANSPORTIRA DO GURCIA I SUS SIGORNOS TURGOVCI HTE ISKUPIAT REKOLTATA NA PRILIT4NI CENI,KOI HTE ZAGUBI OT TOVA TEZI KOITO '' USH ISKAT DA ZATVORIAT OTRASALA'' VIDITELI AKO ISKATE MNOGO HTE VI ZATVORIM OTRASALA PREDI MALKO SI KUPIH EDNA KOTIA MARLBORO ZA 7 DOLARA I 2O CENTA....AMERIKANCKI FIRMI HTE ISKUPIAT TUTUNA PISHA VI OT USA PUSHAT4ITE SA MNOGO,,PAZARA E OGROMEN...I TOVA NIAMA DA KASAE ZABRANITE OT EVROPEISKIA SAUZ..ACO CONSUMACIATA E NA DRUG KONTINENT...SLED KATO NIKOI NE GO E ZA ISTRADALIA NAROD,TE TO4NO TOVA PRAVIAT ...PREKOPUVAT . PREPRODAVAT MANIPULIRAT I PRAVIAT MILIARDI...NA GURBA NA ISRADALIA NARODEC.
vadim
22:50 - 11 януари 2014
az prosto se ebavah
САМО ДПС !
22:59 - 11 януари 2014
НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО ЗА НАШИЯ КРАЙ Е ГЕРБ И ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ. ТОВА Е. ТЕ СА ГОСПОДАРИТЕ НА ЛИДЕРИТЕ НА ДПС. ДОКАТО ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ НА ДПС НЯМАТ НИКАКВА ВИНА, ОСВЕН ЧЕ СА ОБРЕЧЕНИ.. ОБРЕЧЕНИ СТЕ И ВИЕ ЧЕРВЕНИ КЕЛЕШИ ГЕРБАВИ..
Aman
23:14 - 11 януари 2014
Муса Палев, Имамов Капитанова тия хора ПОДИГРАВАТ ЛИ НИ СЕ? Нали те са на власт за какво са се изтупали ТЪПО по този начин .ОСТАВКА ВЕДНАГА миналата година със помощите цената стигна до 9.50 лв. Махайте се бе продажници долни
11111
7:44 - 12 януари 2014
pomak sam ima dpc ima mafia
tutundjia
16:11 - 12 януари 2014
hora.pak shte ni balamocvat 4e niama cena tutuna darjavata moje da gysni po 150 leva akciz a pak na tutundjiite ne moje da im plati po 10 leva na kilo.hora cta4ka do krai .nima dpc niama gerb vci4ki ca mafioti.
tutundjia
16:30 - 12 януари 2014
az prosto se buzikah. haresvam taq vlast.
nabl
16:56 - 12 януари 2014
ВСЕКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ДОМАТИ И ЯБЪЛКИ ПРОДАВА СТОКАТА СИ, КОЯТО Е ПРОИЗВЕЛ НА КАКВАТО ИСКА ЦЕНА........
ИСКАЙТЕ ГО И ВИЕ- ИМАТЕ ПЪЛНИТЕ ПРАВА ДА ГО ИСКАТЕ...!!!
ЗАЩО ТРЯБВА ДА "ХРАНИТЕ" ДЪРЖАВАТА И ДЕПУТАТИТЕ С ВАШИЯТ ТРУД....???!!!
Чеч
19:27 - 12 януари 2014
Авторката на този манипулативен текст цитира тъпото гоше, който освиркаха, а нито дума за изказването на професора. Даже го няма на нито една от снимките. Примитивна манипулация за простите помаци!
Слащен
19:32 - 12 януари 2014
Така е чеч. Цял зам председател на нс, а все едно го няма там. Той не е от плащачите. Националната телевизия излъчи едно изречение от неговото изказване.
nannanan
20:18 - 12 януари 2014
sta4kata triabva da prodalji edna dve sedmici i zagubite hte sa fatalni togava samo napred xora ne otstapvaite i ne viarvaite na nikogo dori i na dps i gerb apak na psp ni nai malko samo sta4ki dodupka otnovo da izlezem
протест
21:16 - 12 януари 2014
Народе, опомни се и се събуди най-после! Докато се делим на ДПС, ГЕРБ и БСП , и се плюем едни на други, тия от трибуната вечно ще ни водят като стадо.Истината е, че никой от тях не го вълнува нашето оцеляване.Ако ДПС защитаваха тютюнопроизводителите, вместо да дават 52 милиона лв за плащане на влакове, за да демонстрират какви овци ги следват и да се показват в София пред ГЕРБ колко зомбита ще ги последват, защо не дадоха тия пари на електората си,които е 99 % тютюнопроизводители.Това са почти колкото субсидиите за килограм тютюн и тогава стадото щеше да ги следва без проблем...Но сега опомнете се и не разчитайте на тях , а на себе си...
Стачка...!!! И не давайте тютюна си под 7 лв!!! УСПЕХ ЗАЕДНО !!!
k-i
10:06 - 13 януари 2014
тоя ЧЕЧ беше гербаджия сега изведнъж хоп дпс пак се въртиш за облаги лицемер скапан.
Ooo
15:24 - 13 януари 2014
Hlebarki
007
15:28 - 13 януари 2014
Този кмет не е бил да преговаря. За тютюна ,а на инструктаж как да представи барека.
родопчанин
16:54 - 13 януари 2014
И какво ,трябва да дойде Ангел Славчев да ни реши проблема както впрочем реши проблемите с останалите монополи в страната. Иначе вижда се ,себе си успя да вреди ,сигурно и някои и друг близък човек, няма лошо, не е луд който яде зелника. Става дума за нещо наистина сериозно, и ако Мименов покрай другото е решил да се сложи и на Бареков, нека не използва измъчения народ за това, още повече, там е Имамов, умен и прогресивен човек, ако той неможе да реши проблема с тютюна, то какво остава за останалите айде да не кажа какви хора.
ДО ПИСАРУШКИТЕ
19:04 - 13 януари 2014
СПРЕТЕ ВЕЧЕ ДА РЪСИТЕ МОЗЪК ПО ТЮТЮНА БЕЗ ДА СТЕ ДОСТАТЪЧНО ОСВЕДОМЕНИ - ТЮТЮНА И СУБСИДИЯ ТАКАВА КАКВАТО НЯМАТ ЗЕЛЕНЧУКОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ,И ДРУГИТЕ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ, ТЮТЮНА Е ВРЕДЕН ЗА ЗДРАВЕТО И ПОРАДИ ТОВА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ НЕ ИСКАТ ДА ГО СУБСИДИРАТ ЗАТОВА СЕ ПЛАЩА С МИНИМАЛНА ЦЕНА ЗАТОВА НЯМА ДОПЛАЩАНЕ . ЕЙ ЗАТОВА СЕ БОРЯТ ХОРАТА КАТО МИМЕНОВ ЗА ДА ОСТАНЕ ОТРАСЪЛА ЗА ДА ИМА ТЮТЮНОПРОИЗВОДСТВО ЗА ДА СЕ ПЛАЩА ПА МАКАР И НА ПО-НИСКА ЦЕНА НО НАРОДНАТА ПРИКАЗКА Е ВЯРНА ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА - КАК ДА Е СИЛНА КАТО ХОРАТА ИМАТ ПИЛЕШКИ МОЗЪЦИ НЕ МОГАТ ДА ОТСЕЯТ ЧЕ ТОВА Е ОТРАСЪЛ КОЙТО ЗАГИВА ЗАТОВА ДАВАТ ПАРИ ОТ ЕВРОПА ЗА ДА СЕ ПРЕОРИЕНТИРАТ В ДРУГА ПОСОКА ДА СЕ НАМЕРИ АЛТЕРНАТИВНА КУЛТУРА НА ТЮТЮНА. НООО НЕРАЗБИРА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИСКА ВИСОКА ЦЕНА
нов протест
19:30 - 13 януари 2014
Защо настройвате зеленчукопроизводители срещу тютюнопроизводители ? Цялото ни земеделие е сринато до основи. А що се отнася до това защо тютюнджиите искат субсидии... Отговорът е ясен и на най- некадърните математици....Защото акцизът на килограм тютюн е около 150 лв и отива в държавната хазна.Толкова ли е трудно да отделят от тях 7-10 лв за хората. Колко лв от зеленчуци отива в държавния бюджет...?
da da
17:45 - 14 януари 2014
do kato barkame partite nama na se napravi nishto, bez parti narodat e edin. naroda e darjavata vmesto da se plue taq onaq partiq da se nadigne celiq narod nie sme darjavata ne depotatite nie naroda ako sme edini shte se opravime dosta barzo i shte sme po dobre
do do pisarushkite
22:41 - 15 януари 2014
pravish li razlika mejdu razmera na izkupnata cena na tiutiuna i prodajnata
Добави коментар
име:

спам проверка - въведете кода: pdn

коментар:

архив