Модата завладя ЮЗУ, ревю показа таланта на студентите

Снимка: ЮЗУ

В Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе ежегодното модно ревю на студентите от специалност „Моделиране, технология и мениджмънт в шевната индустрия“ към Техническия факултет и специалност „Мода“ към Факултета по изкуствата, организирано със съдействието на Центъра за кариерно развитие към университета. 

На подиума студентите от специалност „Моделиране, технология и мениджмънт в шевната индустрия“ представиха облекла, проектирани в различни стилове и изработени под ръководството на преподавател Елена Благова и ас. Умме Капанък. Практическото изработване на моделите е осъществено в технологичните лаборатории на университета.

Представена бе и част от дипломната колекция на студентката Ивона Расийска, която се обучава в ОКС „ Магистър”, специалност „Моделиране , технология и мениджмънт в шевната индустрия “. Облеклата са разработени и внедрени в производство под марката „CACHU”, собственост на дизайнерката.

Студентите от специалност „Мода” представиха четири колекции. Айше Чаушева от специалност „Маркетинг и реклама в модния дизайн” впечатли публиката с колекцията пролет-лято 2018 за най-малки принцеси, която е реализирана под ръководството на ас. д-р Татяна Христова. 

Второкурсничката Моника Станева показа колекция „Флейм”, а колежката й Даница Стоянова „Цвете на боговете”. Дизайнерката от трети курс Татяна Донкова представи колекция „Солнечный круг”, вдъхновена от руските облекла. 

На сцената заедно с младите дизайнери от Югозападния университет излязоха и малчуганите от Школата по мода и дизайн към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, с ръководител Мария Онтева. Те представиха колекцията „Слънцето в житния клас”, която е удостоена с четири награди на националния конкурс „За хляба наш”. 

Целта на ежегодното модно ревю е студентите да покажат както своите дизайнерски виждания, така и придобитите и усъвършенствани знания и умения в областта на проектирането и технологиите в шевното производство през изминалата година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK