Хиляди пяха „Върви, народе възродени” в Гоце Делчев, кметът Москов поздрави абитуриентите, сред които е и дъщеря му Стефка (СНИМКИ)

Снимки: Infomreja.bg

За поредна година жителите на Гоце Делчев още от рано сутринта, празнично облечени и с много настроение, изпълниха централната улица на града, за да почетат най-българския и най-истинския празник в годината, който в Гоце Делчев се празнува масово от мало и голямо. 

Повече от час бе необходим да премине празничното шествие от ученици, учители и абитуриенти от паметника на Гоце Делчев до площад "Македония". 

В деня на славянската писменост и българската просвета и култура празнуващи светлия празник жители на града и региона и много гости образуваха плътен шпалир и от двете страни на улица "Търговска" и бурно аплодираха километричното и многоцветно шествие от ученици от всички училища на територията на Гоце Делчев и техните учители. 

Най-емоционални на традиционната празнична манифестация и тази година бяха зрелостниците от випуск 2016, които от днес стартираха и своите абитуриентски балове. Сред завършилите средното си образование е и дъщерята на кмета Владимир Москов - Стефка. 

Шествието тръгна от паметника на Гоце Делчев, предвождано от Неврокопския митрополит Серафим, кмета Владимир Москов и неговите заместници Богдан Боцев и Саид Иброш, председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев, заместник-областния управител Асим Адемов, народния представител Георги Андонов, кметовете на Кавала и Като Неврокопи от южната ни съседка Гърция и още много официални лица и гости на празничния ден в Гоце Делчев. 

След това на сцената пред Дома на културата кметът Владимир Москов награди с грамоти и почетния знак на града десетки отличили се ученици, отличници и учители от всички училища и детски заведения на територията на общината. 

По особено тържествен начин, пред цялата неврокопска общественост, градоначалникът връчи златния почетен медальон на дъщерята на основателя на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци Зафир Кънчев - Бистра Найкова.

С решение на Общинския съвет неотдавна Зафир Кънчев бе удостоен посмъртно и със званието "Почетен гражданин на Гоце Делчев".

Сред официалните гости бе и най-силният мъж на Америка Димитър Саватинов, който заяви, че е много горд, че Денят на светите братя Кирил и Методий продължава да се почита в неговия роден град все така масово и че делото им се издига все по-високо от църквата, местната власт и училищата. 

Випускници с прошарени коси, дошли отблизо и далеч в родния си град за големия празник 24 май, и тази година манифестираха горди, че са завършили гоцеделчевските гимназии. 

Празникът завърши с традиционния коктейл, на който кметът Москов и администрацията му поканиха директорите на училищата, учителите, читалищните дейци, местните журналисти и гостите на празника. 

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Тази година сред абитуриентите в Гоце Делчев е и дъщерята на кмета Владимир Москов - Стефка, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Въведете име...10:53 - 25.05.2016
търси на майкати п....а да се изсере в нея защото те е родила лайно и то миризливо .боклук за бобовдол си стягай торбата че скоро отново си там
КОЧО ЧЕСТИМЕНСКИ08:18 - 25.05.2016
КАКВО ТЪРСИ ДЪБНИШКИЯТ ЕНИЧАР НА ТОВА ГРАДСКО И БЪЛГАРСКО ТЪРЖЕСТВО?
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK