Цвета Караянчева на "Пирин пее": Българският фолклор е магия, но и памет (СНИМКИ)

Снимки: НС

Българският фолклор е магия, но и памет, а без памет един народ е обречен на забвение. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която поздрави участниците и гостите на заключителния концерт на 15-ия събор на народното творчество „Пирин пее“.

Тя отбеляза, че с многообразието от песни, танци и ритми, носии и шевици Пирин омагьосва своите гости.

"Когато Пирин пее, природата замлъква, а боговете слизат на земята, за да се насладят на това чудо, да чуят спиращите дъха песни и танци", каза Цвета Караянчева. По думите й няма друг фолклор в света, в който така да са вплетени мъката и радостта.

Пред нас стои задачата да съхраним нашите традиции и да ги предадем на идните поколения, подчерта председателят на парламента. "България е малка, но благословена с прекрасни хора, природа, фолклор, отбеляза тя, а към участниците в събора се обърна с думите: "Вие, чедата на Пирин, сте пазителите на тази съкровищница, на фолклорната магия".

В заключителния концерт участваха Ансамбъл „Пирин“ и Фолклорна група „Веселинка“ към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK