Хижа „Яворов“ е хижа на 2016 година

Снимки: Община Разлог

През последните години хижата се наложи сред туристите от страната и чужбина, като една от най-предпочитаните и посещавани хижи. След миналогодишното второ място, тази година хижа „Яворов“ бе избрана за хижа на годината.

На церемонията по награждаването в зала „Максима“ в София присъстваха председателят на УС на ТД „Пирин“ Васил Михайлов, а знамето, на което пише името на победителя, получи секретарят на дружеството Радко Божинов.

Той сподели, че е изключително щастлив от това признание, което от своя страна води до задължение той и персонала на хижата да я превърнат в още по-уютна и гостоприемна за всички туристи, които я посещават.

„Благодаря на УС на ТД „Пирин“, Община Разлог и Общински съвет-Разлог за помощта, която винаги са оказвали за поддържането на хижата“, каза Радко Божинов.

Той благодари на малкия на брой, но трудолюбив персонал за неуморния труд и доброто отношение към туристите и допълни, че ще продължават да бъдат хижари, а не ресторантьори.

Хижа „Яворов“ е известна и със своята стара сграда, която наскоро бе ремонтирана. Тя разполага с 21 места.

Новата хижа е ремонтирана преди две години и разполага с 70 места.

Помещенията и стаите и в двете сгради на хижа „Яворов“ са обновени и обзаведени, закупени са нови легла, матраци, одеяла.

Хижата е една от малкото в България, която разполага постоянно с топла вода.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK