High Contrast – премиерно в София на 10 май

снимка: eventease.org

За първи път една от най-големите звезди на дръм енд бейса и композитор на музиката на Летните Олимпийски Игри Лондон 2012 идва в София за грандиозна парти вечер по покана на EventEase и музикалната платформа My Beat на Ballantine’s! Събитието ще се проведе в клуб Mixtape 5 на 10-ти май 2013 г.

Иконата на дръм енд бейса High Contrast няма нужда от представяне, защото за повече от 15 години се превърна в светец на цяло едно поколение почитатели на разчупената и мелодична електронна музика. Хедлайнер на фестивали като Electric Daisy Carnival, Coachella, Global Gathering, Snowbombing и други, в момента High Contrast е душата на най-голямата в света drum&bass парти вечер Hospitality, която редовно разтърсва Лондон, Ибиса, Прага и Маями. Да, това е уелсецът Линкълн Барет, с голямата бухнала къдрава коса, който успя да придаде на drum&bass стила една нова и свежа мелодичност, която не спира да печели хиляди фенове по цял свят.

Още през далечната 2000 година талантът на High Contrast прави впечатление на стария “хирург” London Elektricity от звукозаписната компания Hospital и веднага е поканен да се присъедини към лейбъла. Така High Contrast записва и издава дебютния си албум „True Colours”, който се превръща в модерна класика и спечелва музикалните критици на своя страна. Следват участия в Radio 1 и серия турнета на Острова, а през 2004 албумът „High Society“, от койтопарчета като “Twilights Last Gleaming” и “Racing Green”, удря клубовете с такава сила, че влиза в челната тройка на класацията на Knowledge Magazine – „Дръм енд Бейс албум на деситилетието“.

Възходът на High Contrast продължава нагоре и през 2007 година се ражда култовия албум „Tough guys don’t dance”, с който талантливият ди-джей бетонира своето място в алеята на световната денссцена, като междувременно спечелва и BBC Radio 1 Essential Mix на годината с личните адмирации на Pete Tong.

Яхнал вълната на успеха, High Contrast прави серия от ремикси на изпълнители като Adel „Hometown Glory“, Utah Saint’s „Something Good“ и Eric Prydz Pjanoo”. Така той се превръща в първия дръм енд бейс артист, който е търсен за колаборация от световни хаус, денс и поп изпълнители. През 2010 г. High Contrast покорява и парти острова Ибиса с ремикса на парчето на АxwellI Found You“, а в края на 2011 г. издава последния си студиен албум „The Agony & The Ecstasy“, в който е включен съвместният хитс Tiesto и Underworld - The First Note Is Silent”.

High Contrast е в основата на музиката към церомонията по откриването на Олимпийските игри в Лондон 2012 г. a в официалната компилация Isles of Wonder на Oлимпийкските игри са включени цели 10 негови парчета и ремикси.

След като през месец май ще се вихри тежка политическа борба за премиерския пост, всички симпатизанти на drum and bass музиката могат да са сигурни, че на 10-ти май ще има само една партия, водена от премиера на drum and bass сцената – High Contrast подкрепен от шотладското уиски Ballantine’s!

Мястото на събитието е клуб Mixtape 5, a вратите отварят в 22.30. Очаквайте скоро и обявяването на българските ди-джеи и гост MC-то на вечерта от екипа на EventEase!

Актуалните цени на билетите за събитието ще намерите на http://eventease.org/high-contrast-mixtape-5/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK