Хепънинг и карнавално шествие по проект „Успех“ на ПМГ „Яне Сандански“

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Отлаганият на няколко пъти хепънинг на учениците от клубовете по проекта „Успех” на ПМГ “Яне Сандански“ в Гоце Делчев вчера отново на косъм се размина от провал заради страховития ураганен вятър, който премина през града минути, след като мероприятието, проведено на площад „Македония“, приключи.

Хепънингът започна с грандиозно карнавално шествие, в което оживяха всички герои и мечтани превъплъщения на участниците. Атрактивното събитие премина под мотото “Да направим училището привлекателно място за младите  хора“. Същото име носи и проектът, който се осъществява от неврокопската гимназия. Финансирането е осигурено по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и от Европейския фонд на ЕС.

Учениците от  ПМГ “Яне Сандански“ в Гоце Делчев на практика изпълниха общата цел на проекта, като демонстрираха невероятни театрални и музикални умения, с което показаха как може да се осмисли свободното време на учениците.

В школото по програмата са създадени специални клубове, в които освен че се търсят таланти, се усъвършенстват и развиват способностите на учениците.

Целта на проекта от една страна е да се осмисли свободното време на учениците в държавните и общинските училища, на ученици със специални образователни потребности и на такива с риск от отпадане или с прояви на агресия и/или насилие, чрез участие в извънкласни и извънучилищни дейности.

По този проект са включени 483 000 ученици от цялата страна. Стойността на проекта е 99 452 270.90 лева.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK