Пускат предсрочно магистрала "Струма" между Кресна и Сандански (СНИМКИ)

Снимки: АПИ

Над 50 хил. тона асфалт са положени досега на АМ „Струма“ в участъка между Кресна и Сандански. Изпълнението на 24-километровия участък - лот 3.3, от автомагистралата върви с много добра организация на работата.

Ако няма непредвидени метеорологични обстоятелства отсечката ще бъде завършена в края на 2018 г., което е половин година по-рано от срока по договор, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Напредва работата по големите съоръжения. Готови са 90% от водостоците и 70 на сто от подпорните стени.

В участъка между Кресна и Сандански има 2 пътни възела - п. в. „Струмяни“ и п. в. „Сандански“, 25 големи съоръжения - мостове над реките Струма, Злинска, Градешка, Потока, Речичка, Санданска Бистрица, Лешничка, надлез над ж. п. линията София – Кулата, 9 селскостопански подлези и надлези, 4 площадки за отдих, на които ще има и тоалетни, и т. н.

За първи път в проект за строителството на автомагистрален участък е предвидено и изграждането на „Интелигентни транспортни системи”. Те включват станции за броене и управление на трафика, видео наблюдение, за измерване на теглото на превозните средства и за метеорологично наблюдение.

Изпълнител на лот 3.3 е Консорциум „Струма Лот 3.3“, в който участват: „ГБС инфраструктурно строителство“ АД, „Пътстрой 92“ АД, „Главболгарстрой“ АД и „Геострой“ АД. Строителният надзор осъществява „Пътинвестинженеринг“ АД.

Участъкът от Кресна до Сандански - лот 3.3 от км 397+000 до км 420+624, е част от проекта: АМ „Струма“ - лот 3.1, лот 3.3 и тунел „Железница“. Той се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK