Йовковата „Боряна” закрива театралния сезон в Благоевград

Снимки: ДТ "Никола Вапцаров"

Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград закрива сезон 2016/2017 с приказка за доброто – „Боряна” от Йордан Йовков. Едно от най-успешните представления в репертоара на театъра от 2014 година ще бъде представено днес от от 19:00 ч.

Това е последното заглавие от програмата за юни, обявено на промоционални цени, подарък към зрителите -  два билета на обща цена 10 лв. 

Пепа Манева, в ролята на Боряна, е цветният герой, който ще разкаже приказка за доброто, но този разказ ще е и за войната между любовта и парите, която, уви, има все тъй съвременно звучене.

Именно Боряна спасява Златил (Николай Кимчев) от греха и тъмнината на собствените му страхове – синовете му, кражбата, хората и дори смъртта. Цветното „петно” на сцената – Боряна, внася топлина в един нещастен дом, носи радост и спасява всички. Спасява ги от самите тях, от сивотата, от природата им.

„Борбата за духовното извисяване и свобода на човека с материалното му заробване от силата на земното притегляне. Ярки, колоритни, автентични българи разкриват тази жестока драма, като ни докосват до най- дълбоките корени на националния архетип.” Бойко Богданов, режисьор 

Постановка и музикална среда: БОЙКО БОГДАНОВ

Сценография, костюми и мултимедия: ЦВЕТА БОГДАНОВА 

УЧАСТВАТ /по автора/: Пепа Манева, Николай Кимчев, Кънчо Кънев, Георги Манев, Илия Павлевчев, Биляна Дилкова, Божана Косева, Андраш Кончалиев, Теодор Куков, Александър Митев

Билети на касата на Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград или в мрежата на bgbileti.com

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK