„Хеда Габлер“ и „Тотална щета“ тази вечер в „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград

„Тотална щета“

„Хедър Габлер“ и „Тотална щета“ са поставките, които ще бъдат представени в предпоследната вечер от театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград.

От 19.00 часа ДКТ „Иван Димов“- Хасково ще представи на сцената на ДТ „Никола Вапцаров“ един спектакъл, който тази година бе номиниран за престижните награди „Икар“.

В пиесата от Хенрик Ибсен под режисурата на Крис Шарков участват Ина Добрева, Благой Бойчев, Васил Читанов, Биляна Георгиева и Ивайло Драгиев. Те се превъплъщават в образите на Ибсеновите герои в "Хеда Габлер". Впечатляващата сценография е на Ралица Тонева, костюмите са дело на Илияна Кънчева.(

Музикалната среда е изработена от Георги Георгиев от група“Остава“. „Хеда Габлер” е съвременна адаптация на пиесата на Хенрик Ибсен – един от най-поставяните драматурзи, повлиял на голяма част на театралната драматургия от 20-и и 21-ви век, както и на киното.

„Хеда Габлер” е семейна драма, модерен любовен петоъгълник.

„Тотална щета“ е заглавието на спектакъла, който театрална група „Метеор“ и ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс, който започва от 21.00 часа на Камерна сцена в благоевградския театър.

Екипът включва автора Ани Васева, режисьор - Ани Васева, драматург - Боян Манчев, художник - Георги Шаров, музика - Константин Марков. В ролите влизат Леонид Йовчев, Галя Костадинова, Нино Гомес.

„Тотална щета“ е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти. Спектакъл от, за и с хора, животни и цветя.

 

„Хеда Габлер“

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK