Младите кюстендилски театрали с поредна победа, този път във Враца

Снимка: Анастасия Димитрова

Театърът в Кюстендил се развива скоростно и доказателство за това са завоюваните от учениците на Езикова гимнази “Д-р Петър Берон” награди за актьорско майсторство. Те са амбициозни и работят здраво върху своето развитие, за което получават множество признания.

За трета поредна година театрално студио “Седем” печели областния кръг на фестивала на авторска драматургия и театър на английски език и се класира на национален кръг, откъдето младите актьори се завръщат с награда “Най-оригинален сценарий”.

Националният форум тази година бе проведен в град Враца, където учениците представиха пиесата “Анинимни нечовеци: подкрепа за свръхестествени същества” с автор Милена Замфирова, старши учител по английски език и Ани Кръстева, актриса и театрален педагог.

Актьорксото майсторство в училище е традиция, поставена от Езиковата гимназия в град Кюстендил, а нейните възпитаници са инициативни и през последните две години печелят различни фестивали и конкурси, но този за авторска драматургия и театър на английски език, остава запазена емблема  театрално студио “Седем”.

Положените усилия от ръководителите и театралите са основният им компонент за голям успех.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK