„Хари Мата Хари“ взривиха кюстендилската публика с двучасов концерт (снимки)

Двучасов концерт на "Хари Мата Хари" за финал на Празника на черешата в Кюстендил, снимки: infomreja.bg

„Хари Мата Хари“ взривиха кюстендилската публика с разтърсващ концерт. Юголегендите стъпиха за първи път на българска сцена, а повод за това стана поканата на кмета Петър Паунов да закрият двудневните тържества за Празника на черешата.

Формацията на Хари Варешанович, наричан от фенове и колеги “Сараевския славей”, се раздаде докрай пред почитателите си в Кюстендил, като изпълни голяма част от хитовете си.

С популярното парче „Страх ме да те волим“ заедно с Хари пя и цялата публика. За финал на двучасовия си концерт босненската група избра песента „Лейла“, с която през 2006 г. спечели трето място на „Евровизия“.

Стотици се събраха на площад „Велбъжд“ часове по-рано в очакване на музикалното шоу, водещ на което бе актрисата Алекс Сърчаджиева.

Първа на сцената излезе световноизвестната певица Лиора Симон. Тя също зарадва феновете си с най-известните си песни. Сред тях и „Армен“, с която представи страната си на Евровизия през 1995 г. Красивата израелка раздаде десетки автографи и не отказа на никого да се снима с нея за спомен.

Към края на участието й обаче публиката започна да скандира „Хари, Хари“, с което показа нетърпението си да чуе любимците си от Босна.

„Много са ми говорили, че България е много красива страна и наистина се уверих в това. Кюстендил пък е едно от най-красивите курортни места и чудесно място за почивка“, заяви на пресконференция по-рано през деня фронтменът на групата Хари Варешанович.

Той призна, че не обича плодове, но след като опита кюстендилските череши, бе категоричен, че това вече е любимият му плод.

„Никога не съм крил, че „Хари Мата Хари“ е една от моите любими групи, за мен е чест те да бъдат на сцената в Кюстендил. Днес за първи път в България можем да чуем неповторимите балади на тази прекрасна група.Това се случва веднъж в живота на човек“, каза при представянето на музикантите кметът Петър Паунов.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Фронтменът на "Хари Мата Хари" - Хари Варешанович
Лиора не отказа на никого снимка за спомен
Двучасов концерт на "Хари Мата Хари" за финал на Празника на черешата в Кюстендил, снимки: infomreja.bg
Двучасов концерт на "Хари Мата Хари" за финал на Празника на черешата в Кюстендил, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK