Харалампи Златанов остава областен координатор на БДЦ в Кюстендилско

Снимки: БДЦ

В Дупница се проведе първа областна отчетно-изборна конференция на ПП „Български демократичен център”област Кюстендил. На нея присъства общински координатори, общински съветници, членове и симпатизанти, както и половината от национално ръководство на партията.  Конференцията бе открита от депутатът от 10 МИР - инж. Петър Петров, отчет за работата на парламентарната група на БДЦ представи и съпредседателя на партията д-р Красимира Ковачка,. На конференцията присъстваха и депутатите Росен Петров и Чавдар Пейчев.

В началото на форума инж. Петър Петров благодари за положените усилия най-вече на последните местни избори.

„С резултатите, които постигнахте, показахте, че област Кюстендил е сред областите, в които БДЦ успя да покаже, че е партия с бъдеще. Това означава, че от тук нататък ние имаме и повече отговорности. БДЦ вече не е просто партия, а реален участник при вземането на важни решения за страната. Ето защо ви моля за още по-сериозна мобилизация и активност в работата на местните структури в областта. Разчитаме от вас да дойдат и идеите за това, как от тук нататък партията да се развива, защото вие сте партията. Народните представители на БДЦ вече показаха, че партията има потенциал и всички ние трябва да участваме в това – не просто да го запазим, а и да го развием. Аз вярвам във вас. Убеден съм, че на предстоящите президентски избори ще покажем, че партията е в кондиция и се движи по възходяща линия. Това, което вие постигнахте в Кюстендил, е пример за всяка една местна структура на БДЦ в страната”, каза той.

Областният координатор Харалампи Златанов представи отчет, в който направи равносметка на участието в изборите, а на видеостена бяха представени показателите на партията по общини.

Д-р Красимира Ковачка подчерта, че в момента БДЦ заема място на конструктивна опозиция в НС и отговорно участва при вземането на решения по важни за страната проблеми и закони.

Росен Петров направи паралел със ситуацията у нас и пътя до хотел „Енерго”, който е в ужасно състояние най-вече заради преминаващите тежки боклучарски коли. Той подчерта, че политиците от различните партии трябва да търсят пътища по между си с цел да решават проблемите на хората.

На конференцията бяха направени предложения за ново областно ръководство.

Уточнено бе, че според устава областният координатор се назначава, а останалите членове се избират. Единодушно присъстващите избраха за заместник-областен координатор инж. Стоян Стоилов – общински съветник и общински координатор за Кюстендил, за секретар – Ивайло Атанасов, главен експерт на ТЕЦ „Бобов дол” и технически сътрудник – главният енергетик на рудник „Бабино” Илиян Илиев. Областен координатор остава Харалампи Златанов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK