Фоайето на НПГ „Д. Талев“- Гоце Делчев, грее с картини на ученици и учители в гимназията

Снимки: НПГ

Изложбата е посветена на 55-годишнината на училището

Преди малко в НПГ „Димитър Талев“ беше открита изложба, посветена на 55-годишнината на учебното заведение. В централното фоайе на красивата сграда са изложени рисунки на ученици и учители. Тук могат да се видят пейзажи, натюрморти, портрети – плод на творческото вдъхновение на своите създатели. Техниките на изпълнение са различни – от графити и цветни моливи до маслени,акварелни и темперни бои. Но всички картини говорят за талант, художествен усет и прецизност на изпълнението.

Изложбата беше открита от Соня Воденова – преподавател по изобразително изкуство в училището. Тя изрази задоволството си от факта, че в гимназията има много ученици с талант в областта на изобразителното изкуство, на които тя и занапред ще помага.

Настоящата изложба не е единственият форум, на който се изявяват младите художници на НПГ. Неотдавна Ученическият парламент е организирал  конкурс за рисунка, посветена на Деня на народните будители. На днешното тържество директорът на училището – Мария Георгиева, връчи награди на победителите. Първо място сред тях заема осмокласничката Мария Костадинова, второ – Симона Чакърова  от 12. клас и трето – Йоан Дробенов – осмокласник.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK