Министър Николова ще посредничи пред премиера за финансова помощ за Банско

Снимка: Община Банско

Министър Николова се ангажира да постави за разглеждане в Министерски съвет и в МРРБ исканията на общината

Месец преди откриването на зимния туристически сезон, Марияна Николова - вицепремиер и министър на туризма проведе работни срещи с общинското ръководство и с представители на туристическия бранш в Банско.

На срещата с общинското ръководство бяха поставени въпроси за подпомагане на общината от страна на държавата, заради тежките загуби през тази година, когато Банско беше единственият град в България под карантина. 

„Банско понесе икономически и имиджови щети, които е невъзможно да компенсираме със собствени сили. Очакваме да бъдем подпомогнати от държавата по адекватен и реципроцен начин”, заяви пред министър Николова зам.-кметът Стойчо Баненски. Той допълни, че сега Банско е може би най-подготвеният град и курорт, предвид опита, който беше натрупан по време на карантината и в следващите месеци. Министър Николова се ангажира да постави за разглеждане в Министерски съвет и в МРРБ исканията на общината.

На последвалата среща с представители на туристическия бранш бе дискутиран разработения от Министерство на туризма пакет мерки, които следва да бъдат спазвани стриктно от всички, предлагащи туристически услуги. Хотелиерите споделиха своите проблеми и поставиха въпроси, чието решаване е от компетенцията на туристическото ведомство.

Дискусията завърши с апел на министър Николова и общинското ръководство на Банско за обединение на усилията за провеждане на един добър зимен сезон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK