Хаджигенов "отрови" Благоевград: Бойко приключи с всичко

Снимка: Infomreja.bg

Адвокатът от "Отровното трио" посети областния град

Ние създаваме организиран хаос. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от така нареченото „Отровно трио“.

Той пристигна в Благоевград тази сутрин за среща със съмишленици, с които заедно поискаха оставката на правителството пред централата на ГЕРБ в областния град.

Започваме "отравянето" на България. Всички, които искат да създадем комитет за съпротива на едноличната власт и да променим България, анонсира пристигането си Хаджигенов в Благоевград.

Той бе подкрепен от редовните протестиращи – Спас Митев, Калоян Ханджийски, Александър Тодоров и Владимир Христов.

Ханджийски заяви, че няма да се откажат от протестите в града, а Тодоров смело направи сравнение между падането на Картаген и оставката на премиера Борисов.

Според Тодоров не е важно кой ще дойде след това, а че целта е постигната.

Репортер на ИНФОМРЕЖА разговаря с адвокат Хаджигенов, който кратко обясни целите на обиколките си из страната и причината за политическата криза.

Г-н Хаджигенов, над 100 дни протести, но не и оставка, защо според Вас няма такава?

Оставка няма, защото милиардите, които откраднаха през последните 11 години не са достатъчни и сега предстоят нови милиарди и искат да ги откраднат. Освен това Бойко чисто физически се притеснява за оцеляването си – и с право, защото тези яйца, които ги хвърляме, са смъртоносни явно.

Каква е целта на днешното събитие в Благоевград, а по-късно и в Кюстендил?

Искам да изляза от големия град. Така или иначе всички дойдоха в София на паветата, сега искам да дойда и да видя тези, които са тук. Това е нещо, което не съм правил никога.

Предизборна кампания ли можем да наречем тези обиколки?

Засега не е предизборна кампания, макар че е вид политически акт. Дойдох да се видя с хората, да видя и чуя какво имат да кажат те. Те винаги имат идеи и какво да кажат. Актът с кофите за Цвета Караянчева беше оригинален. Ние това насърчаваме още от първите дни – да накараме хората да мислят нестандартно и да предприемат законни мирни действия.

Неслучайно започнахме в Благоевград.

Стихва ли енергията на протестите?

Енергията на протестите се увеличава. 107 ден протести – това е страшно много. Енергията ще се усети някой ден, когато стигнем на избори.

Чува ли ви Европа?

Целият свят ни чу. Излезе втора статия за 100 дни във „Файнешънъл таймс“ за България с огромен анализ. Това е достатъчно. Въобще Бойко приключи с всичко. С нетърпение чакам да видя утре като падне от власт, как ще харчи…

Какъв според Вас е планът на правителството в подобна политическа криза?

Те оцеляват ден за ден, минута за минута. Планове се правят когато има ниво на интелект, очевидно това липсва.

ОЩЕ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK