Хаджигаев вторият българин носител на награда за мир ГУСИ

снимки: Областна администрация - Благоевград

Областният управител на Благоевград Костадин Хаджигав е вторият българин, който стана носител на световната награда за мир ГУСИ. Отличието е азиатският еквивалент на Нобеловата награда за мир.

Призът е връчен на Хаджигаев лично от президента на едноименната фондация – Мануел Морато преди дни в столицата на Филипините – Манила.

Освен управителя на Благоевградска област награда ГУСИ са получили още 19 души от цял свят със заслуги за утвърждаване на мира и социалната справедливост.

Наградата за мир ГУСИ е учредена през 2002 година. През 2010 година за принос в раздел „Наука и иновации” за ГУСИ е отличен първият българин – изобретателят проф. Живко Желев.

Номинацията на Костадин Хаджигаев идва от тайландската принцеса Нейно превъзходителство Джадарасри Джаянкура, която след неофициална визита в Благоевград и среща с губернатора останала впечатлена от работата му по отношение на опазване на социалната справедливост и мира в Пиринския край.

За една година като областен управител Хаджигаев направи контакти с петима висши дипломати и след три международни визити получи уверения за сътрудничество и бъдещи инвестиции.

На международен форум в Истанбул Костадин Хаджигаев бе единственият български представител. Той бе на визита там по покана на турския посланик у нас Исмаил Арамаз.

Преди два месеца губернаторът подписа меморандум за сътрудничество с китайската провинция Дзилин.

 

снимки: Областна администрация - Благоевград
снимки: Областна администрация - Благоевград
снимки: Областна администрация - Благоевград
снимки: Областна администрация - Благоевград

КОМЕНТАРИ

gi23:00 - 08.12.2012
toq boklyk razedini rodnini po selata ima mnogo rodnini da ne se vidqt zaradi intrigite mu
панчо владигеров19:18 - 08.12.2012
ебах ти и шибания крадлив боклук,нагъл корумпиран глупак, лице на татарина доган, награден за постигане на мир м/у дпс и герб, идва ти краят шибаняк такъв.
Ss21:07 - 07.12.2012
Абе студенте, не виждаш ли колко снимки има от великото събитие. Сигурно някой е бил поканен да овековечи великото историческо събитие. За сметка на данъкоплакците!! Познай кой е бил този щастливец!!!
Student21:02 - 07.12.2012
"аналог на нобеловата награда"??? !!! За "опазване на социалната справедливост и мира в Пиринския край"!!!??? Ха! Ха! Ха! Значи: в пиринския край тъкмо да избухне война и областния управител тутакси "опазил социалната справидливост и мира". Тогава признателните велможи на Филипините наградили "борецът за справедливост и мир", и пожелали този световен герой да спаси мира и в тяхната островна страна, която се намира от другата страна на планетата! О, свещена простотия!!! Тези хора не се ли усещат какво говорят и какво правят?

FACEBOOK