Подпалиха кучкарник на Animal Hope, кучета изгоряха живи

Снимки: Animal Hope

Районната прокуратура във Варна разследва палежа на кучкарник на неправителствената организация "Animal Hope“ във Варна, съобщиха от държавното обвинение.

Палежът е извършен на 21 февруари около 22,05 часа.

Подпален е навес с кучешки колиби в местността Боровец край Варна, в които били отглеждани кучета.

Извършват се процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на престъплението. Назначени са пожаро-техническа и ветеринарномедицинска експертиза, тъй като две от животните са изгорели живи, а други две са с тежки изгаряния. Разследването продължава.

В официалния си профил във Фейсбук от неправителствената организация написаха:

"Мечо и Беки са звездички... Загинали са в агония, докато се опитват да се скрият в къщичките си... изгорели са ЖИВИ, заедно с къщичките си... Джак и Джеймсън са обгорели до неузнаваемост и се борят за живота си в клиника... На силни обезболяващи и успокоителни са... Ако оцелеят и двамата ще имат тежки увреждания, единият вероятно ще остане сляп...

Имаме нужда от помощ за разчистване на отломките и всякаква друга помощ, свързана с възстановяване на всичко разрушено - къщички, огради, мрежи... Опитваме се да бъдем силни... заради тези, които оцеляха и още се опитват да излязат от преживения шок.... Опитваме се да бъдем силни, но... не ни се получава... Крещим... от безсилие... от ужас и от болка".

От "Animal Hope" твърдят, че има заподозрян, който месеци наред е упражнявал физически и психически тормоз над служители на организацията и срещу който има подадени повече от 10 жалби в полиция и прокуратура.

Официално от държавното обвинение обаче не съобщават за заподозрян или задържан по случая. /Dnes.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK