Гърменци спират протестите и основават сдружение

Снимка: Infomreja.bg, архив

Жителите на Гърмен преустановяват мирните си протести и учредяват сдружение, чрез което да могат да отстояват правата си на граждани на република България, интересите си и волята си.

В отворено писмо, разпространено до медиите, те посочват, че в продължение на 100 дни са протестирали мирно срещу незаконните действия на общинската администрация през последните 15 години и срещу липсата на категорична воля в институциите за спазване на законовия ред.

Гърменци посочват, че са видели нерешителност в прилагането на законите спрямо граждани от цигански произход, но и спрямо отговорните за допуснатата ситуация. Те изразяват притеснението си, че в атмосфера на предизборна кампания използването на атмосферата в Гърмен ще бъде още по-драстично. Те категорично се противопоставят на незаконното отчуждаване на земи и толерирането на незаконното строителство.

В отвореното писмо се казва, че от 1 септември отговорност за напрежението в Гърмен ще се носи единствено от общинските и държавни органи, които са осуетявали налагането на закона и са толерирали едни граждани за сметка на други.

Жителите на Гърмен призовават и за „недвусмислена воля да преодоляване на кризата, като се премахнат незаконните постройки в местността „Падарката" без да се замазват очите на обществеността и неморални предизборни интриги и действия." /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Пурко11:52 - 09.09.2015
Не се отказваите.С това сдружение нищо не правите.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK