Гърция затегна противоепидемичните мерки

Снимка: ЕПА

Наложените нови мерки засягат само райони с висока заразяeмост

Гърция днес затегна ограниченията в части от страната, в това число и столицата Атина, в опит да спре разпространението на коронавируса. В три области с висока степен на разпространение на заразата вечерният час в събота и неделя ще започва в 18 часа и ще продължава до 5 часа. Пазаруването става по телефона или през интернет.

Само магазините за хранителни стоки са отворени днес с работно време до 17 часа.Струпване на клиенти има в търговските обекти.Затворени са дори магазините за сандвичи и кафе в трите области Атика,Солун и Халкидики.

Излизане от дома е позволено само при крайна необходимост с документи,които я доказват.С глоба от 300 евро са заплашени водачите на леки автомобили,ако превозват повече от двама пътници,като са задължени да носят маски при пътуване.

В сила е забраната за движение между префектурите.

Днес ръководството на Света гора съобщи,че до 28 февруари не се  допускат посетители в манастирите.

В строг режим на ограничения са също град Патра,част от остров Крит,както и островите Миконос и Санторини.

Наложените нови мерки засягат само райони с висока заразяeмост.

Увеличава се ежедневно броят на хоспитализираните,а средната възраст на заразените е между 25 и 34 години. Така правителството обясни причината за въвеждане на още по-строги мерки, като гарантира данъчни облекчения за фирмите, които прекратиха работа. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK