Анкета на ИНФОМРЕЖА: На гръцкото море е по-добре

Снимка: Infomreja.bg

В последната седмица на август обобщаваме резултатите от анкетата на ИНФОМРЕЖА.

Тя попита всички читатели: „Къде ще прекарате ваканцията си?“. Резултатите, разбира се, бяха повече от очаквани.

Както и предните лета, така и сега от София до Петрич и Гоце Делчев се нижат коли, търсещи прохлада на Бяло море. Най-много проценти са именно за тази дестинация – 19,41% са гласувалите, които твърдо заявяват, че ще бъдат на гръцкото море.

Разбираемо! Защо?! Българското море продължава да впечатлява всички с нечистотата си, но въпреки това има 17,65% туристи, предпочели Черноморието. Пясъкът е буквално осеян от фасове, а типичните соцманиери - бой на малки голи деца, монокини, "цакане" на табла и мента, чаршаф вместо плажна кърпа, са живи.

Сравнението между Гърция и България е наистина една неизчерпаема тема. Гърция е особено близка дестинация за всички от Югозапада, но и до днес е непосилна финансово за други. Доста са споровете къде е по-евтино да летуваш.

За съжаление тази година почти 11% от гласувалите са заявили, че няма да имат дни за почивка. Психологически доказано е, че постоянната работа, ежедневието на работното място и рутината в лични живот водят до така наречения „бурнаут ефект“ или „ефект на прегарянето“, при който преумората и изтощението водят до неработоспособност и апатия.

Най-нисък е процентът на туристите, избрали планината пред морето – 6,47%. Отново се стига до темата къде се харчи повече. Според запалени планинари екипировката е доста скъпа, но пък си заслужава. Други, предпочели вили в планината, минават по-тънко.

10% от анкетираните не са решили къде ще прекарат лятото, което се оказа доста дъждовно, но пък с по-прохладни слънчеви дни. В края на месеца отново се струпват 3 поредни почивни дни, през които не е късно да си направим кратка ваканция.

В крайна сметка първите листа започнаха да падат, вече мирише на септември и остава да се подготвим за новите изпитания.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK