Забраняват на американските журналисти да посещават руската Дума

Снимка: PRESS.TV

Забраняват на американските журналисти да посещават руската Дума, съобщи РИА Новости.

Законопроектът ще бъде разгледан в понеделник. Във вторник ще бъде внесен за разглеждане от Съвета на държавната Дума, а в сряда – на пленарно заседание на долната камара. Депутатите ще препоръчат подобна мярка да бъде приета и в регионалните законодателни събрания.
 
 Тази стъпка е отговор на отнетите акредитации на журналистите от RT в конгреса на САЩ след регистрация на телевизията като международен агент. Съответното уведомление е получил директорът на информацията на RT America Михаил Солодовников.

В Кремъл заявиха, че са „дълбоко разочаровани“ от решението на американските власти. След това в парламента и във Външното министерство на Русия обясниха за ответните мерки на действията на Вашингтон.

Отнемането на акредитациите е отговор на политиката на Вашингтон на руските медии. По-рано американското министерство на правосъдието включи в списъка на чуждестранните агенти телевизия RT и партньорската й компания Sputnik — Reston Translator. Конгресът проведе изслушване по повод възможното влияние на RT на президентските избори.

В отговор на действията на Вашингтон в Русия приеха закон, според който чуждестранните медии могат да бъдат признати за чужди агенти, ако финансирането им е от чужбина.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK