Трафикът към столицата - интензивен, а камионите спират движението си

Снимка: Infomreja.bg

Черна статистика: Отново смърт на пътя през почивните дни

Интензивен трафик се очаква през днешния ден.

Голямото завръщане към столицата предстой днес след поредицата от три почивни дни.

Отново най-натоварени ще бъдат магистралите и главните пътища в страната.

В Пиринско това са АМ „Струма“, както и Е-79, който често в подобни дни е избягван от шофьорите, предпочитайки да минат през стария обходен маршрут към Благоевград.

Днес камионите ще спрат движението си до 20 ч., а от КАТ напомнят да бъдем бдителни на пътя и да спазваме основните правила за дистанция, скорост и колани.

В петък през деня катастрофа край Железница затрудни за часове движението в посока София, а по-късно два леки автомобила се удариха край „Монца“.

В съботния ден тежък пътен инцидент възникна на АМ “Хемус“ в посока от Варна към София близо до Шумен , до надлеза на кв. Макак.

Сигнал за произшествието е получен в дежурната част на ОДМВР- Шумен малко след 18:15 часа днес.

Съобщено било, че произшествието е между два автомобила.

По първоначални данни водачът на фолксвагена - 35-годишна жена от Варна, поради движение с несъобразена скорост и липса на достатъчно дистанция, ударила движещия се пред нея лек автомобил Форд „Фиеста“.

В резултат на удара фордът се преобърнал на пътното платно.

Загинало е 6-годишно дете, което пътувало в автомобила.

В МБАЛ – Шумен, са откарани останалите трима пътници от форда и водачът. За преглед в болничното заведение са откарани 35-годишната жена, която била зад волана на фолксвагена и дете на 8 години.

Вчера на Е-79 при Джерман пореден инцидент отне живота на 28-годишен моторист, който се удари в кола.

От АПИ съобщават: 

От 10 ч. днес в участъка от АМ „Струма“ край Дупница ще има две ленти за движение за леките автомобили до 12 т в посока София и една за Кулата.

Превозните средства над 12 т, включително и автобусите, пътуващи към Кулата се отбиват от АМ „Струма“ при пътен възел „Долна Диканя“, ще преминават по Е-79 и при пътен възел „Бобошево“ ще продължават по АМ „Струма“. За пътуващите към София отбиването по път Е-79 ще става при пътен възел „Бобошево“, а качването на магистралата ще бъде при пътен възел „Дупница Север“.

За ППС над 12 т се забранява движението по пътната връзка от път Е-79 към АМ „Струма“, при пътен възел „Дупница Север“ при км 51+236 и по пътните връзки Дупница-Кюстендил към АМ „Струма“ на пътен възел  „Дупница Юг“ по направленията: Кюстендил – Благоевград, Кюстендил – София, Дупница – Благоевград и Дупница – София.

На АМ „Хемус“ продължават ремонтно-възставителните работи на съоръженията при 19-ти км /виадукт „Потоп“/ и при 36-ти км /виадукт „Коренишки дол“/, както и на тръбата за София на тунел „Витиня“. На мостовите съоръжения, които не са обновявани от построяването им през 80-те години, се извършва ремонт на пътната част и стълбовете. За улеснение на пътуващите в отсечките с ремонт на автомагистралата има две ленти за пътуващите за София и една за Варна. В пиковите часове, когато много хора тръгват на път, е възможно по-бавно предвижване от интензивния трафик, но строителните дейности трябва да се извършат, за да се кара по съоръженията безопасно и удобно. Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин е проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле, а в посока Варна - София - Ботевград.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес ще има две ленти за влизащите в София по Е-79. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK