Гърция отвори "Промахон", търговия с фейк ПСР тестове на границата

Снимка: Infomreja.bg

Опити за фалшифициране на ПСР тестове на гръцката граница

От днес всички пътуващи, влизащи в Гърция по несъществени причини през ГКПП Промахон, са задължени да представят след пристигане отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19, извършен до 72 часа преди влизането им в Гърция.

Само пътниците, които носят сертификат за отрицателен резултат от RT-PCR тест, ще могат да влязат в страната. Сертификатите трябва да бъдат написани на английски и да съдържат името и паспорта / националния идентификационен номер на пътника.

Сертификати, които не отговарят на горните критерии, няма да бъдат приемани. Подправянето на удостоверения се наказва от гръцкото законодателство, предупредиха гръцките власти.

Пътуващите все още ще трябва да попълнят своя формуляр за PLF и може да бъдат подложени на случайни тестове при пристигане на гръцката граница.

За да бъдат приложени тези промени, PLF системата няма да бъде налична за пътуване през Промахон до вторник, 00:01 часа. Пътуващите, които вече са издали своите формуляри за PLF, все още ще могат да преминат граничния пункт Промахонас, но пътници без формуляр за PLF няма да бъдат допуснати да влязат и трябва да отложат пътуването си за сряда на 15 юли.

Останалите сухопътни гранични станции остават затворени за несъществени пътувания.

Има и опити за фалшифициране на ПСР тестове за COVID-19 на границата ни с южната ни съседка, съобщават гръцки медии, предаде кореспондентът на bTV в региона. Според сигнали, получени от гръцките власти, отрицателни тестове за коронавирус са се предлагали на цена от 40 евро.

Според гръцките медии само в понеделник през  ГКПП „Кулата – Промахон“ са преминали 12 000 души, но именно там са засечени 4 пъти повече положителни тестове за коронавирус на ГКПП „Кулата – Промахон“, отколкото на летището в Атина.

Засега трафикът на Кулата е спокоен. Автомобилите, които чакат да преминат са малко, а още по-малко сред тях са българските коли.

Тричленно българско семейство сподели, че тестването е оскъпило почивката им с по 100 лева. Искали са да се възползват от така наречените семейни намаления за тестовете, но в лабораторията им казали, че важат само ако се тестват пет и повече души.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK