Гърция намалява данъците за собственици на жилища

Снимка: Infomreja.bg, архив

30% за имоти на стойност до 60 000 евро

Гръцкият парламент одобри с мнозинство законопроекта, внесен от новото консервативно правителство, който облекчава данъчната тежест за четири милиона собственици на жилища, съобщават гръцките медии.

Законопроектът включва намаляване на данъка върху собствеността въз основа на доходите, както и план за физически лица и собственици на предприятия, които дължат данъци, да могат да ги погасяват на до 120 вноски.

„Представената от нас данъчна реформа може да се определи като основна характеристика на идентичността на новото правителство, тъй като тя изпълнява нашите предизборни обещания и има социално измерение“, заяви премиерът Кириакос Мицотакис.

„В рамките на следващите шест седмици около 4 милиона гръцки граждани ще получат данъчни облекчения върху недвижимите си имоти“, добави той.

Намаляването на данъците въз основа на общата стойност на недвижимия имот ще бъде както следва: 30% за имоти на стойност до 60 000 евро; 27% за имот до 70 000 евро; 25% за имот до 80 000 евро; 20% за имоти до 1 000 000 евро и 10% за имоти на стойност над 1 000 000 евро. /Dariknews/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK