Трафиканти се правят на гъбари и залягат по зелената ни граница с Гърция

Снимки: Личен архив

Трафиканти от Гоцеделчевско и страната са се активирали в последните дни и залягат по ивицата на зелената граница, прикривайки се, че са гъбари, съобщиха жители от пограничните села в региона.

Мераклиите да изкарат по 50-100 евро на калпак бежанец, прехвърлен им от Гърция, твърдят, че обикалят покрай граничната бразда, предимно покрай Парил, Гайтаниново, Нова Ловча, Беслен, Теплен и други села в община Хаджидимово, за да берат гъби.

Треската за лесно печелене на пари от бежанци е обхванала стари познайници на прокуратурата и МВР, съдени в миналото многократно за трафик на хора и стоки през границата с южната ни съседка Гърция.

„Гъбарите“ са навсякъде, където могат да преминат нелегално границата. Те са и във връзка с техни „колеги” отвъд браздата, споделиха пред „ИНФОМРЕЖА” жители от пограничните села в Гоцеделчевско, поискали анонимност.

За наплива на фенове на „гъбарството” са уведомени вече граничните служби и полицията. 

”Колко се радвахме, когато навремето бяха премахнати телените заграждания и станахме държава от ЕС, сега обаче разбираме, че и този ход на тогавашните управляващи политици е бил много грешен. Всички, които живеем покрай бившите телени заграждения, пазим в къщите си за спомен парчета бодлива тел от оградите, които бяха и със сигнални системи. По тях течеше дори ток, който препятстваше до голяма степен незаконното преминаване на границата.

Сега е разграден двор - няма телени огради, няма гранична бразда, ликвидираха и граничните застави и военнослужещите в гранични войски. Районът около  селата по границата ни с Гърция става все по-опасен за местното население“, коментират жители на Нова Ловча, Парил, Гайтаниново, Беслен, Теплен и други населени места в района, в които са останали предимно възрастни хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK