Дадоха зелена светлина на Мехмед Капанък да строи нова фабрика в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Не е необходима оценка за екологично въздействие на околната среда на бизнесмена Мехмед Капънък от село Брезница, община Гоце Делчев, за да осъществи строителството на най-новия си инвестиционен проект, а именно фабрика за клане и пакетиране на птици в местността „Мочура" край Гоце Делчев, където той подготвя строителството и на кланица за едър рогат добитък.

Това е заключението на РИОСВ – Благоевград относно заявеното ново инвестиционно намерение на собственика на  колбасарската фирма „Меркез“ относно разширяването на дейността на фирмата до затворен цикъл и нови дейности.

Становището на екоинспекцията е, че обектът няма да нанесе щети на околната среда, която попада в Защитена зона "Места".

От документацията става ясно, че фабриката за клане и пакетиране на птици ще е с капацитет 10 000 птици или 14 тона  трупно месо дневно. Предвидено е още към кланицата да бъде построен и пакетовъчен цех, склад за съхраняване на готовата продукция, административна сграда, което означава, че крупната инвестиция ще подсигури и десетки нови работни места.

Към новата придобивка са планирани според изискванията изграждане на противопожарен резервоар, пречиствателно съоръжение и паркинг.

В местността "Мочура" Мехмед Капанък преди години закупи терени и изгради модерна фабрика за производство на колбаси.

Ще се превърне ли птицевъдството в една от алтернативите на тютюна, след като предприемчивият бизнесмен от Брезница построи кланицата за птици, се коментира масово в Гоцеделчевско.

 

Мехмед Капанък
снимки: infomreja.bg
Мехмед Капанък

КОМЕНТАРИ

Атанас07:48 - 17.11.2013
Истинският собственик отново взе властта в България и пак се започна с "инвестициите" ,пак се задвижват прословутите обръчи от фирми...!
12307:11 - 15.08.2013
какви птици какви кокошки в момента се строи кланица за ерд и дрд какви птици какви глупости пък и тоя нее сам до колкото знам има и други съдружници там какво се перка като пуяк
vmy13:09 - 14.08.2013
Браво
ali12:06 - 14.08.2013
Pozdravleniya za preuspeliyt biznesmenn;

FACEBOOK