Заслужени поздравления за участниците от Сатовча в Регионалния празник на чуждите езици в Благоевград

Снимки: СУ-Сатовча

Ученици и учители от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Сатовча, отново доказаха, че чуждоезиковото обучение в училището е на високо ниво. Поредното им отлично представяне беше по време на четвъртото издание на Регионалния празник на чуждите езици, проведено преди два дни в Благоевград.

Там учениците от 8. Б клас под ръководството на преподавателките Райка Славчева и Маруся Лозанова представиха драматизация на приказката „Дядо вади ряпа“ на френски и английски език.

На сцената в зала „Яворов“ се изявиха и третокласничките Ясмина Кавракова и Алина Ковачева, които, подготвени от Нели Коемджиева, пяха и рецитираха  на английски език. Всички ученици показаха невероятен талант и отлично се превъплътиха в своите роли.

Четвъртото издание на Регионалния празник на чуждите езици беше организирано от началника на Регионалното управление на образованието – Ивайло Златанов, Любка Стоименова – старши експерт по чужд и майчин език към РУО, и д-р Атанас Камбитов –- кмет на Община Благоевград.

Тази година в празника взеха участие 150 ученици от 15 училища в областта. Всички те получиха грамоти от началника на РУО – Благоевград.

Любка Стоименова приветства участниците с думите: „Нашата инициатива е водена от идеята, че чуждят език не се свежда просто до средство за общуване, а по-скоро е носител на културна, ценностна система, основаваща се на демократични принципи в защита на мира и културното многообразие“.

В края на празника Любка Стоименова и Райка Славчева споделиха: „Езикът е богатство на всеки народ, той отваря прозорци към света. Учете езици, за да сте духовно богати“.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK