Мартин от Сотиря бил задържан в гората от местен жител, но избягал

Снимка: МВР

3 обвинения ще бъдат повдигнати на момчето

Окръжният прокурор в Сливен и главният секретар на МВР - Ивайло Иванов, дадоха повече информация след залавянето на предполагаемия убиец на 7-годишното момиченце в сливенското село Сотиря.

Арестът е станал около 14,45 ч. днес, а преди това в гората край селото, където се укривал 21-годишният Мартин Трифонов, е „задържан“ от местен жител, който разпознал беглеца.

Мъжът успял да задържи сам момчето, дори му направил снимка с телефон и сигнализирал на полицията, но Мартин се освободил и побегнал отново.

Не след дълго обаче бил заловен от полицаите, които обкръжили местността.

В преследването са били включени още и служители на военна полиция, гранична полиция, както и планински спасители, познаващи добре района.

По първоначални данни Мартин не е посегнал на други хора. Но поради това, че се опитвал да се измъкне от полицията, въпреки че униформени били на метри от него, те възпроизвели изстрели в краката му и той е ранен.

Сега е настанен в сливенската болница под охрана, където ще бъде установено дали действително е ранен от куршумите, или заради бягството си.

Подозира се, че майка му и партньорът ѝ знаели за извършеното убийство, но го криели. "Получихме информация, че неговите близки са знаели за това престъпление, но до този момент  спестяваха информацията" допълни главен комисар Иванов.

Преследването на Мартин е продължило 2 часа след задържането му от местния жител, а през това време много граждани са подали сигнал до 112 и са съдействали за залавянето му. От обяд започнали първите телефонни обаждания.

Мартин няма психически отклонения, но има криминално досие – два пъти е осъждан и лежал в затвор. Първият път е за блудство, а вторият за поредица от дребни кражби от работните места, на които бил.

Към момента от Окръжната прокуратура в Сливен оповестиха, че ще му бъдат повдигнати обвинения за блудство, за изнасилване и за убийство по особено жесток начин на малолетно лице.

На трупа на детето е направен ДНК анализ и е извършена аутопсия, с което ще се потвърди съпричастността на Мартин към извършеното деяние.

В допълнение главният секретар каза, че Мартин е бил фен на енергийните напитки, но няма данни да е употребявал наркотици.

А в мрежата започнаха и коментарите по случая. Журналистът Карбовски пише: 

ИЗРОДЪТ, който отгледахте.

Изродът от Сотиря няма приятели, няма семейство, няма работа, няма образование. Има село, блудства, скука , бедност, убийство.
Много се постарахме да отгледаме точно този изрод. За 20 години, последните.
Къде сте хиляди НПО, които се грижите за децата, младежта, образованието, половото възпитание? Къде сте бре, маскари нещастни?! Във всяко село по един изрод отгледахте, докато във всеки град държавни пари ядете.
Вие убихте детето от Сотиря, вие и държавата-олигофрен, ваша е кръвта по ръцете на изрода.
Покажете се по телевизията да коментирате. Имате ли програми, кампании, нови позитивни идеи, а, имате ли, гнусави безродници?!?
А?! Бюджети имате ли?!?

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd