Гръмотевични бури и валежи в 13 области

Снимка: Infomreja.bg

Неделният ден ще започне с гръмотевични бури на места, предимно в Северна и Южна България.

Над останалата част от страната сутринта ще бъде слънчево, а температурите през деня ще бъдат до около 27 градуса. Още сутринта се очаква да превали и прегърми в Северна България.

Преди обяд ще се заоблачи и над останалите райони, като гръмотевични бури се очакват в Централна и Източна България. На места валежите ще бъдат интензивни, възможни са и градушки. През деня ще вали и в Южна България. До вечерта валежите ще спрат.

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е обявен за 13 области на Централна и Североизточна България, както и за южните райони. Кодът е в сила за областите Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Хасковска, Кърджалийска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Разградска и Шуменска.

В тези области ще има значителни валежи и гръмотевици. Има условия за градушки. Очакват се количества до 20-25 л/кв. м, на отделни места и повече.

Новата седмица ще започне с гръмотевични бури на места в Централна и Северна България в следобедните часове. Температурите ще бъдат между 23 и 27 градуса.

И във вторник съществена промяна на времето не се очаква – преди обяд ще бъде слънчево, а следобед почти над цялата страна се очакват превалявания с гръмотевици. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK