Гръцките земеделци готвят нови блокади на Илинден и Кулата

снимка: infomreja.bg, архив

Гръцките земеделци отново се стягат за протест и затваряне на ГКПП Илинден – Ексохи и ГКПП Кулата - Промахон, съобщават властите от двете страни на границата.

По предвариелна информация се очаква на Илинден да бъде струпана земеделска техника и да бъде блокирано движението през граничния пункт.

Земеделските стопани от южната ни съсека ще протестират с искания за по-големи субсидии, с които да се гарантира производството на земеделски култури, както и за осигуряване на пазари и преференциални цени за купуване на техника и евтино гориво.

От няколко години насам февруарските протести на гърците на двата гранични пункта Илинден и Кулата станаха традиционни.

Поредната акция на недоволство се организира от земеделския синдикат в Гърция.

От двете страни на границата в момента текат преговори за евентуално споразумение, за да не се стига до затваряне на двата пункта и осуетяване работата на граничните и митническите власти.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

huk16:17 - 04.02.2013
Евала на гърците,нека да затворят границите,ето така се прави,а не като нас ,ние сме путьовци,ако тръгнем на протест 3-ма двамата ще са предатели.ЕВАЛА на ГЪРЦИТЕ.Дано по скоро България обезлюдее и да си минем към Гърция.Лоши,лоши ама нашите управници са 10 пъти по-лоши от гръцките ,те поне мислят как да направя нещо за хората и после крадат каквото е останало, а нашите,първо крадат а после правят с каквото е останало-Мръсна държава"Бълхария"-А иначе имаме най-прекрасната родина ама на копелетата й ебеха майката
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK