Гръцките фермери вече се опитват да блокират две граници

Снимка: Infomreja.bg, архив

Гръцките фермери продължават с опитите си да блокират границите с България и Република Македония, като по този начин за поредна година ще пречат на гражданите и фирмите да преминат на територията на Гърция, съобщава БГНЕС.

Напрежението остава да витае на гръцко-българската граница, макар тя все още да не е блокирана от тракторите на земеделците. В момента те се намират в района на Серес и са удържани от полицията, която не ги допуска към нашата граница.

Въпреки това фермерите са затруднили максимално движението на граждани и стоки към Солун, което също ще нанесе щети на българските фирми и граждани, които имат бизнес или са решили да посетят големия пристанищен град с цел туризъм.

Гръцките земеделци този път са разширили обхвата на своите действия. От министерството на вътрешните работи на Република Македония съобщиха, че се очаква днес фермерите да блокират ГКПП „Евзони“ на гръцко-македонската граница. Няма информация колко дълго ще продължи блокадата.

Всяка година от последните 10 години гръцките фермери, които по това време нямат никаква работа, блокират границата, нанасяйки големи щети на българския бизнес. Само през миналата година те надхвърлиха 20 милиона лева.

Тук не се включват моралните и психически щети, които изпитват българските шофьори, пожелали да преминат границата и с дни мръзнещи на дълги опашки. Остава „загадка“ защо всяка година гърците, които уж твърдят, че протестират срещу своето правителство, идват с тракторите си именно на нашата граница, а сега вече и на македонската, а не отидат в центъра на Атина, където има по-голяма вероятност да бъдат чути от премиера си Алексис Ципрас. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK