Гръцки фермери успяха да блокират границата с България

Снимка: Infomreja.bg

Гръцки фермери са успели след обяд днес да блокират граничния пункт „Промахон” на около километър от българо-гръцката граница, съобщи БГНЕС.

Блокадата е осъществена от група земеделци с трактори от пограничните села между границата и Серес. Те са стигнали до ГКПП "Промахон-Кулата" и са блокирали Е-79 малко преди гишетата за плащане на тол-такси.

Намират се на около 500 метра след разклона за село Промахон. Блокадата им е била за близо час - до 17.30 ч. Тракторите на фермерите са стигнали до границата, след като полицейските постове, блокирали всички входове на магистралата към границата, се оттеглили към 16 ч.

На всеки вход на магистралата вече четвърти ден напряко застават полицейски патрулки, за да не минат тракторите на протестиращите фермери. Те се разполагат по входовете на Е-79 към 10 ч. всяка сутрин, а към 16 си тръгват.

Това са знаели фермерите и днес са пробили блокадата, но бързо са изтласкани от силите на жандармерията си спецчастите за борба с безредиците O.П.K.E.

Голямата група от протестиращи фермери с около 50-ина трактора полицията продължава да удържа на позицията им на изхода на Серес към Солун и ГКПП „Промахон”. Вчера те казаха, че ще направят всичко възможно, за да стигнат до българската граница.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK